Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση ύψους 1,72 δισ. ευρώ

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση ύψους 1,72 δισ. ευρώ

Τόμσεν: η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, τη δόση του 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, το ΔΣ του Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την τέταρτη αξιολόγηση της απόδοσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο ενός οικονομικού προγράμματος.

Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της Αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην Αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.

Tι προβλέπει το νέο Μνημόνιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ