Άνοιγμα του Dropbox σε μια από τις πιο ισχυρές αγορές της Ευρώπης

Άνοιγμα του Dropbox σε μια από τις πιο ισχυρές αγορές της Ευρώπης

H εταιρεία ακολουθεί το σχέδιο επέκτασης που ανακοίνωσε το Φεβρουάριο.

To Dropbox έχει πλέον επίσημη παρουσία στη Γερμανία. Τη Δευτέρα, η εταιρεία που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός γραφείου στο Αμβούργο. Η κίνηση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο επέκτασης που ανακοίνωσε το Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι το Dropbox ακόμη δραστηριοποιείται στο Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Η περιοχή του Αμβούργου θα υποστηρίζει τους χρήστες στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία, σχηματίζοντας μια ζώνη που θα ηγείται πρώην ανώτερος στέλεχος της SAP στη Γερμανία, Oliver Blüher.

Το Dropbox συνεργάζεται με τις υπηρεσίες Web της Amazon στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, ενώ τα μεταδεδομένα ενός πελάτη θα διατηρούνται σε κάποιο εξοπλισμό του Dropbox, όλα τα αρχεία θα αποθηκεύονται στο Amazon Web Services (AWS).

Τα μεταδεδομένα, είναι πληροφορίες για τα δεδομένα. Τί σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα, τα μεταδεδομένα ενός αρχείου θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες για το ποιος δημιούργησε το αρχείο, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό, ποιος μπορεί να κάνει αλλαγές και ποιος έχει δικαίωμα να το διαβάσει.

To Μάρτιο, το Dropbox ανακοίνωσε ότι θα μετακινησει το 90% του χώρου αποθήκευσης εκτός του AWS σε ένα δικό του ειδικό σχεδιασμένο εργαλείο, ωστόσο τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το AWS εκτός των ΗΠΑ, δηλαδή στη Γερμανία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το Dropbox θα αρχίσει να προσφέρει AWS-Dropbox επιχειρηματικές υπηρεσίες προς τους πελάτες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.