Το ελληνικό Pitchstor επιδιώκει να γίνει ο «τόπος συνάντησης» των επιχειρηματιών

Το ελληνικό Pitchstor επιδιώκει να γίνει ο «τόπος συνάντησης» των επιχειρηματιών

Επιχειρηματίες, επενδυτές και startups πιο κοντά από ποτέ με την επέκταση της βραβευμένης ελληνικής πλατφόρμας σε διεθνές επίπεδο.

Το Pitchstor είναι πρώτη ελληνική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social media) για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα market place που φιλοξενεί εταιρείες, επιχειρηματίες, start-ups, επιχειρηματικές ιδέες,  και επενδυτές σε διεθνές επίπεδο με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και τη πιθανή εύρεση συνεργασιών και αποτελεί την εξέλιξη της πλατφόρμας  “CLASSFUND”, η οποία βραβεύτηκε από τον διαγωνισμό “i- bank Καινοτομία και Τεχνολογία” της Εθνικής Τράπεζας.

Με μέσο την τεχνολογία, η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να γίνουν μέλη ενός παγκόσμιου κοινωνικού δικτύου, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο  στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε ανθρώπους που θα ήθελαν να δικτυωθούν με εταιρείες, νεοφυή start-ups ή καινοτόμες ιδέες .

Το όνομα Pitchstor προέρχεται από τη διεθνή  λέξη “pitch” που σημαίνει την γρήγορη και στοχευμένη  περιγραφή ενός start-up ή μιας επιχείρησης σε ένα κοινό ανθρώπων. Πρόκειται για μια ορολογία που παγκοσμίως κρίνει την αποδοτικότητα των επιχειρηματιών και την ικανότητα τους να πείσουν πιθανούς πελάτες. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η πλατφόρμα επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα δικτύωσης του επιχειρηματικού κόσμου και δίνει την ευκαιρία ιδιαιτέρως σε start-ups ή καινοτόμες ιδέες να “ακουστούν” και να αλληλεπιδράσουν με πιθανούς επενδυτές ως ένα αποτελεσματικό αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

Καθένας μπορεί να δημιουργήσει το εταιρικό του προφίλ στο site: www.pitchstor.com και να δημοσιεύσει  εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα την επιχείρηση του ή την ιδέα του. Αντίστοιχα, όσοι επιθυμούν να επενδύσουν σε νέες ιδέες ή να συνάψουν συνεργασίες γίνονται μέλη της πλατφόρμας μέσω του προφίλ τους. Έτσι για παράδειγμα,  γύρω από μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα μπορεί να χτιστεί η κατάλληλη ομάδα που θα της δώσει  “σάρκα και οστά”.

Εκτός από την Ελλάδα,  στην πλατφόρμα του Pitchstor έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής επιχειρήσεις και επενδυτές από χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.