Το εμπορικό σχέδιο της Μπαρτσελόνα να «παίξει μπάλα» στην Ινδία

Το εμπορικό σχέδιο της Μπαρτσελόνα να «παίξει μπάλα» στην Ινδία
epa06200931 FC Barcelona's Lionel Messi (C) jubilates with team mates Luis Suarez (L) and Ousmane Dembele scoring a goal during the UEFA Champions League match between FC Barcelona and Juventus FC, in Barcelona, Catalonia, Spain, 12 September 2017. EPA/ALEJANDRO GARCIA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ομάδα της Βαρκελώνης έβαλε ήδη μπρος ένα μεγάλο οικονομικό σχέδιο που αφορά την αγορά του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους του κόσμου.

 

Η Μπαρτσελόνα έχει επιλέξει την Ινδία, δεύτερο πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου, ως βασικό μέρος των σχεδίων για παγκόσμια επέκτασή της, όπως  δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας για τον σχεδιασμό σε Ασία-Ειρηνικο, Τζόρντι Καμπς.

Η Ινδία, που φιλοξενεί 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της σε Μουντάλ.

Η πρόσβαση στην καλύτερη προπόνηση έχει από καιρό επισημανθεί ως ένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ινδίας, που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA U-17 το 2017, το οποίο σίγουρα βοήθησε στην προσέλκυση νέων στο παιχνίδι, σε μία χώρα που λατρεύει το κρίκετ.

Ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών συλλόγων έφτασαν στην Ινδία τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσουν ακαδημίες με σκοπό να εδραιώσουν μια θέση σε μια δυνητικά τεράστια αγορά.

«Η Μπαρτσελόνα έχει ανοίξει τρία κέντρα στη χώρα. «Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ινδίας και η επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17 ετών που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία το 2017 ήταν απολύτως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Καμπς και πρόσθεσε:

«Όχι μόνο συγκέντρωσε παγκόσμια κάλυψη και προσέλκυσε νέους ανθρώπους της Ινδίας, αλλά βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη υποδομών, στην αναβάθμιση του προσωπικού και στην μεταφορά γνώσεων για την διοργάνωση μεγάλων ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων. Πιστεύουμε ότι θα παίξουμε ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στην χώρα».

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην Ινδία από το 2013 και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 25.000 νέους ποδοσφαιριστές μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Έχει χαρακτηριστεί ως η κορυφαία ακαδημία στην Ινδία από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ινδίας.

«Φαίνεται να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν είναι τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα όσο η ανάπτυξη που πρότεινε ο Πρόεδρος Σι Τσιπίνγκ στην Κίνα, για παράδειγμα, αλλά σίγουρα είναι μια ισχυρή πρωτοβουλία για την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος».

Πέρυσι, η La Liga ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία ορόσημο με το Facebook, επιτρέποντας στους θεατές στην Ινδία να παρακολουθήσουν, δωρεάν, αγώνες στις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους.