Το εντυπωσιακό ποσό που η Όπρα Γουίνφρεϊ κάνει δωρεά στο Πουέρτο Ρίκο

Το εντυπωσιακό ποσό που η Όπρα Γουίνφρεϊ κάνει δωρεά στο Πουέρτο Ρίκο
epa06473996 (FILE) - Oprah Winfrey smiles during the 75th annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2018 (reissued 25 January 2018). According to media reports on 25 January 2018, Oprah Winfrey is not interested in running for US president in 2020. EPA/MIKE NELSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι ανάγκες του Πουέρτο Ρίκο και των Αμερικανών συμπολιτών μας που επλήγησαν από τους τραγικούς τυφώνες εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, Όπρα Γουίνφρεϊ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια (1,78 εκατομμύρια ευρώ) στο Πουέρτο Ρίκο για την ανοικοδόμηση της χώρας, μετά τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα «Μαρία» το 2017.

Την περασμένη Δευτέρα, από το Πρόγραμμα Ανακούφισης και Αποκατάστασης από Καταστροφές της μη κυβερνητικής οργάνωσης, την Ισπανική Ομοσπονδία και από το Ίδρυμα Τεχνών Flamboyant, ανακοινώθηκε ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ θα διαθέσει 2 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας.

Την παρουσιάστρια ενέπνευσε για τη γενναιόδωρη κίνηση, ο Λιν Μάνουελ Μιράντα, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και συνθέτης.

«Συγκινήθηκα τόσο από τον Λιν Μάνουελ Μιράντα, ο οποίος μετέφερε το μιούζικαλ «Χάμιλτον» στο Πουέρτο Ρίκο και αποφάσισε να στηρίξει την κοινότητα, στην οποία μεγάλωσε, ώστε πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις προσπάθειες ανοικοδόμησης ενός νησιού τόσο πλούσιου σε πολιτισμό, ομορφιά και κληρονομιά», αναφέρεται σε δήλωση της Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Οι ανάγκες του Πουέρτο Ρίκο και των Αμερικανών συμπολιτών μας που επλήγησαν από τους τραγικούς τυφώνες εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες και το έργο που έχουν προσφέρει η Ισπανική Ομοσπονδία και το Ίδρυμα Τεχνών Flamboyan, καθώς και άλλες οργανώσεις εντός και εκτός του νησιού συνεχίζονται» σημειώνει η τηλεοπτική παρουσιάστρια γνωστή για την τεράστια περιουσία της, αλλά και για το φιλανθρωπικό της έργο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Χάμιλτον» στο Μπρόντγουεϊ και τη βράβευσή του με 11 Tony, o Λιν Μάνουελ Μιράντα μετέφερε την παράσταση στο Σαν Χουάν, νωρίτερα φέτος και συγκέντρωσε οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκατ. δολαρίων για να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τις τέχνες στο νησί της Καραϊβικής. Όταν ο τυφώνας «Μαρία» έπληξε το νησί τον Σεπτέμβριο του 2017, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σπίτια καταστράφηκαν και μεγάλο μέρος του Πουέρτο Ρίκο έμεινε χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση.