Το εντυπωσιακό project «Προβλήτα 97» στο πάρκο του ποταμού Χάντσον στη Νέα Υόρκη (Φωτογραφίες)

Το εντυπωσιακό project «Προβλήτα 97» στο πάρκο του ποταμού Χάντσον στη Νέα Υόρκη (Φωτογραφίες)
A view of people enjoying the weather at Hudson River Park during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. City limiting access in parts of Central Park, Hudson River Park and others to prevent crowds. (Photo by John Nacion/NurPhoto) Photo: AFP

To πρότζεκτ «Προβλήτα 97», είναι στο στάδιο εξέλιξης του σχεδιασμού του, οι εργασίες κατασκευής είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2021 και αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τον Μάρτιο του 2024.

Φωτογραφίες ενός καινούριου «πάρκου-προβλήτας» στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού σχεδιασμού !melk. Το πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα «Προβλήτα 97», είναι στο στάδιο εξέλιξης του σχεδιασμού του, οι εργασίες κατασκευής είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2021 και αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τον Μάρτιο του 2024.

Το πλάνο του !melk καλύπτει έναν τεράστιο χώρο με εμβαδόν λίγο πάνω από 12.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει πρόβλεψη για την ιστορική υποδομή προσέγγισης σκαφών, κίνηση πεζών και ποδηλατιστών, ενσωμάτωση με διπλανούς χώρους πάρκου, χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και υποδομές για μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων και ηλικιακών ομάδων. Το σχέδιο ενθαρρύνει κίνηση των επισκεπτών μέσω προσεκτικά μελετημένων διαδρομών, προσφέροντας ποικιλία θέας μέσα στο τοπίο και οδηγώντας τους επισκέπτες σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, προγράμματα ή χώρους.

Στόχος είναι ένας πλήρως αξιοποιημένος και ενεργοποιημένος «προβλήτας-πάρκο» που θα είναι πλήρως ενσωματωμένος και στα ήδη κατασκευασμένα τμήματα του πάρκου του ποταμού Χάντσον και στον διπλανό αυτοκινητόδρομο και ποδηλατόδρομο Route 9a της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.