To έντονο φλερτ του Bollywood με Apple, Amazon και Netflix

To έντονο φλερτ του Bollywood με Apple, Amazon και Netflix

Η ινδική εταιρεία παραγωγής ταινιών βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, την Amazon και τη Netflix για την πώληση της κινηματογραφικής και μουσικής βιβλιοθήκης της.

Η ινδική εταιρεία παραγωγής ταινιών Eros βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, την Amazon και τη Netflix για την πώληση της κινηματογραφικής και μουσικής βιβλιοθήκης της.

Αυτό αναφέρει μια πηγή με γνώση του ζητήματος.

Οι παγκόσμιες εταιρείες streaming σπεύδουν να τονώσουν το ινδικό τηλεοπτικό, κινηματογραφικό και μουσικό τους περιεχόμενο που διαθέτουν στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών.

Η βιβλιοθήκη της Eros περιλαμβάνει τεράστιες επιτυχίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Ινδίας – του γνωστού μας Bollywood – όπως οι ταινίες Bajrangi Bhaijaan, Dabangg και Bajirao Mastani.

Η Eros έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια για να συμπεριλάβει ταινίες σε άλλες ινδικές γλώσσες και πλέον ισχυρίζεται ότι κατέχει μια βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει πάνω από 3.000 ινδικές ταινίες.

Οι συζητήσεις, ακόμη, βρίσκονται σε αρκετά πρώιμο στάδιο, όπως ανέφερε η πηγή στο Reuters προχθές. Σύμφωνα με δημοσίευμα των India’s Economic Times, η συμφωνία μπορεί να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αξία.

Η Eros δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για κάποιο σχόλιο. Η Apple είπε ότι δεν σχολιάζει «υποθέσεις», η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες», και η Netflix, επίσης, αρνήθηκε να δηλώσει οτιδήποτε.

Η Netflix και η Amazon προσπαθούν επίμονα να εξασφαλίσουν ινδικό περιεχόμενο για τις αντίστοιχες πλατφόρμες τους, τις οποίες και λάνσαραν στην Ινδία πέρυσι.

Όσο για την Eros, ξεκίνησε να διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας της πριν από έξι μήνες, με άξονα τη βιβλιοθήκη ινδικού περιεχομένου της, όπως ανέφερε μια δεύτερη πηγή στο Reuters.

Η πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε ότι η Eros είχε προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με κορυφαίες εταιρείες προβολής περιεχομένου όπως η Sony, η Star, η Viacom και η Zee.

Η μητρική εταιρεία της Eros, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι αντιμέτωπη με δικαστικά προβλήματα, καθώς κατηγορείται ότι υπερέβαλλε ως προς το πραγματικό μέγεθος της βάσης συνδρομητών του streaming portal Eros Now.

Η μετοχή της, η οποία τον Αύγουστο του 2015 άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 39 δολαρίων, έχει πέσει κατά 80% τα τελευταία δύο χρόνια. Την προηγούμενη Παρασκευή, κινείτο μόλις στα 8,20 δολάρια.