Το εξωφρενικό ποσό που έβγαλαν οι προγραμματιστές της Apple μόνο το 2018

Το εξωφρενικό ποσό που έβγαλαν οι προγραμματιστές της Apple μόνο το 2018

Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2010 έως σήμερα, οι προγραμματιστές έχουν λάβει συνολικά 120 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις στο App Store.

Από το 2008, έτος κατά το οποίο η Apple πούλησε περίπου δέκα εκατομμύρια iPhone, οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν λάβει συνολικά 120 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις στο App Store και πάνω από το ένα τέταρτο του ποσού αυτού αποκτήθηκε μόνο το 2018.

Πριν ένα χρόνο, η τεχνολογική εταιρεία δήλωσε ότι οι προγραμματιστές του iOS είχαν λάβει συνολικά 86 δισ. δολάρια, ένας αριθμός αυξημένος κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ανακοίνωση «ήρθε» λίγο μετά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος, που ονομάζεται Entrepreneur Camp, το οποίο φέρνει 11 νεοσύστατες εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών σε μια δυο εβδομάδων διάρκειας συνεδρία που επιτρέπει στους προγραμματιστές να συνεργαστούν στενά με τους μηχανικούς και τους ειδικούς της Apple για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στο iOS οικοσύστημα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι δαπάνες για το App Store ξεπέρασαν τα 1,22 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ την Πρωτοχρονιά η Apple σημείωσε ρεκόρ στα έσοδα από το App Store αγγίζοντας τα 322 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του iOS App Store, η Apple έχει χρεώσει προμήθεια 30% για αγορές εφαρμογών, η οποία στην πορεία μειώνεται σε 15% για συνδρομές μετά το πρώτο έτος. Πιο πρόσφατα, οι προγραμματιστές και άλλοι έχουν πιέσει την Apple να μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες του App Store.