Το Facebook δίνει τα διαφημιστικά του έσοδα σε εκδότες

Το Facebook δίνει τα διαφημιστικά του έσοδα σε εκδότες

Η νέα υπηρεσία Instant Articles δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους περιεχομένου να βγάζουν ακόμη περισσότερα χρήματα από υλικό που αναρτούν.

Στη συνεργασία με εννιά μεγάλους εκδοτικούς οίκους για τη νέα υπηρεσία Instant Articles που τους επιτρέπει να δημοσιεύουν άρθρα απευθείας στην πλατφόρμα για φορητές συσκευές, προχώρησε το Facebook.

Το Instant Articles θα ανοίγει τα άρθρα έως και δέκα φορές γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο ανάγνωσης σε κινητά τηλέφωνα και tablets, και θα περιέχει περιεχόμενο το οποίο προέρχεται από μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους όπως οι New York Times, BuzzFeed και National Geographic.

«Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους εκδότες να παρέχουν μια ακόμη καλύτερη εμπειρία στους χρήστες του Facebook», δήλωσε ο Chief Product Officer της εταιρείας, Κρις Κοξ.

Οι εκδότες μπορούν να πωλούν ή να ενσωματώνουν διαφημίσεις στα άρθρα και να κρατούν ολόκληρο το ποσό, ή να επιτρέπουν στο Facebook να προσθέτει διαφημίσεις από τις οποίες θα κρατά το 70% των εσόδων.