Το Facebook κάνει δωρεά 100 εκατ. δολάρια σε ΜΜΕ που χάνουν διαφημίσεις λόγω κορωνοϊού

Το Facebook κάνει δωρεά 100 εκατ. δολάρια σε ΜΜΕ που χάνουν διαφημίσεις λόγω κορωνοϊού
epa07560881 CEO and co-founder of Facebook Mark Zuckerberg lwaves at journalists as he leaves the Elysee Palace after his meeting with French President Emmanuel Macron (unseen) in Paris, France, 10 May 2019. EPA/YOAN VALAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Facebook δεσμεύεται να δωρίσει 100 εκατ. δολάρια αλλά και να δαπανήσει κεφάλαια για διαφημίσεις για να βοηθήσει δοκιμαζόμενα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν το οικονομικό χτύπημα από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα ΜΜΕ -ιδίως τα μικρότερα, οι τοπικές εφημερίδες- αντιμετωπίζουν τεράστια συρρίκνωση διαφημιστικών εσόδων καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει τη δραστηριότητά τους περικόπτουν και τις δαπάνες.

Ενώ οι αναγνώστες έχουν εκτοξευτεί και κάποιες εταιρείες των μίντια είδαν τους συνδρομητές τους στο διαδίκτυο να αυξάνονται, η πτώση των διαφημίσεων αναγκάζει ήδη πολλές επιχειρήσεις του κλάδου να μειώσουν μισθούς ή να απολύσουν εργαζόμενους.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ότι θέλει να βοηθήσει μερικά ΜΜΕ να αποφύγουν αυτές τις περικοπές. «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε την ειδησεογραφία περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Campbell Brown, επικεφαλής τομέα συνεργασιών με media του Facebook. «Τα διαφημιστικά έσοδα συρρικνώνονται γρήγορα και ενώ η κατανάλωση είναι ανεβασμένη, δεν αντισταθμίζει αυτές τις απώλειες, οπότε προσπαθούμε να βοηθήσουμε να γεφυρωθεί αυτό το έλλειμμα».

Η προσφορά του Facebook μοιράζεται σε δύο μέρη: 25 εκατ. δολάρια σε έκτακτη δωρεά για μικρά ΜΜΕ με άμεσες ανάγκες που συνδέονται με την κάλυψη του κορωνοϊού και 75 εκατ. δολάρια σε διαφημιστικές δαπάνες για να βοηθήσουν τα ΜΜΕ όλων των μεγεθών -τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό- να αντισταθμίσουν την απώλεια εσόδων.