To Facebook θέλει να γίνει το νέο Amazon

To Facebook θέλει να γίνει το νέο Amazon
Photo:

Το Facebook σκέφτεται να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να πουλούν μέσα από τις σελίδες τους στο μέσο τα προϊόντα τους.

Στο χώρο του Amazon και της Alibaba φαίνεται πως επιθυμεί να μπει το Facebook, καθώς το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει νέους τρόπους που θα μπορέσουν να το μετατρέψουν σε ένα ψηφιακό πολυκατάστημα. Για να το καταφέρει αυτό, ετοιμάζεται να προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτονικού εμπορίου στις εμπορικές επιχειρήσεις απευθείας μέσα από τις σελίδες τους στο μέσο.

Έτσι, ένας έμπορος θα μπορεί να προβάλει μια λίστα με προϊόντα στη σελίδα του στο Facebook και να τα πουλά απευθείας μέσα από εκεί.  Οι χρήστες που θα επισκέπτονται τη σελίδα θα μπορούν να ψάχνουν, να ψωνίζουν και να πληρώνουν για τα προϊόντα που επιλέγουν χωρίς καν να εγκαταλείπουν την εφαρμογή του Facebook για κινητά ή την ιστοσελίδα facebook.com.

Το όλο σχέδιο του Facebook μπορεί να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για τις εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο, καθώς αποτελεί σίγουρα έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους του διαδικτύου.

Ωστόσο θα μπορούσε να έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις. Οι εταιρείες θα αναγκαστούν να πληρώσουν για περισσότερες διαφημίσεις ώστε να είναι σίγουρες πως θα κινήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Το Facebook θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει, κάποια στιγμή στο μέλλον, να χρεώσει για τις υπηρεσίες που προσφέρει με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές.

Ήδη, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει ανακοινώσει τους προηγούμενους μήνες πως οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν χρήματα τους προς άλλους φίλους τους, αλλά και πως θα μπορούν να συνομιλούν με επιχειρήσεις μέσω του Messenger και να παραλαμβάνουν πακέτα. Με αυτό στο μυαλό, η πρόθεσή του Facebook να επιτρέψει την πώληση προϊόντων μέσω των σελίδων των επιχειρήσεων στο μέσο μοιάζει να είναι η λογική συνέχεια.

Άλλωστε, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Facebook ανακοίνωσε ήδη τα δικά της σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση. Η Google επέτρεψε από αυτή την εβδομάδα στις εμπορικές επιχειρήσεις να πουλούν τα προϊόντα τους μέσα από τις σελίδες της. Έτσι, οι χρήστες μπορούν που επιλέγουν να επισκεφθούν το διαδικτυακό κατάστημα μιας εταιρείας μέσω μια διαφήμισης μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν με την βοήθεια αποθηκευμένων πληροφοριών πληρωμής στους λογαριασμούς τους στο Google.