Το Forbes «εκθρονίζει» την Κάιλι Τζένερ: «Παραποίησε στοιχεία, δεν είναι δισεκατομμυριούχος»

Το Forbes «εκθρονίζει» την Κάιλι Τζένερ: «Παραποίησε στοιχεία, δεν είναι δισεκατομμυριούχος»
epa08209384 Kylie Jenner attends the 2020 Vanity Fair Oscar Party following the 92nd annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 09 February 2020. The Oscars were presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA/RINGO CHIU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεταξύ άλλων, το πειροδικό σημειώνει πως η περιουσία της ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που η ίδια θέλει να παρουσιάζεται ως δισεκατομμυριούχος, με την βοήθεια της οικογένειάς της που παρουσίασε διογκωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις της.

Σε εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Μέσα στο δίκτυο ψεμάτων της Κάιλι Τζένερ και γιατί δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος», το περιοδικό αναφέρει πως η οικογένεια «προχώρησε σε ακραίες ενέργειες» για να παρουσιάσει το νεαρότερο μέλος της ως πλουσιότερη από όσο ήταν.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως η περιουσία της ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που η ίδια θέλει να παρουσιάζεται ως δισεκατομμυριούχος, με την βοήθεια της οικογένειάς της που παρουσίασε διογκωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις της.

Σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter, η Κάιλι Τζένερ διέψευσε το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ανακριβή στοιχεία και αναπόδεικτα συμπεράσματα». «Ποτέ δεν ζήτησα κανέναν τίτλο ούτε έφτασα μέχρι εδώ με ψέματα. Μπορώ να φτιάξω μια λίστα από 100 πράγματα πολύ πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή από τα σενάρια σχετικά με το πόσα χρήματα έχω», έγραψε η ίδια.

Το 2019, το Forbes είχε γράψει διθυράμβους για την 22χρονη «αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο», όπως την είχε χαρακτηρίσει, προκαλώντας τότε αντιδράσεις σχετικά με το «αυτοδημιούργητη» καθώς πολλοί επισήμαναν ότι προέρχεται από μια ζάπλουτη οικογένεια, εκείνη των Καρντάσιαν.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η Κάιλι Τζένερ είχε καταφέρει να βγάλει εκατομμύρια από την εταιρεία της, Kylie Cosmetics, από την οποία αργότερα πούλησε μερίδιο 51% στην εταιρεία ομορφιάς Coty, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο το περιοδικό αποκαλύπτει σήμερα πως ο λογιστής της οικογένειας παρείχε φορολογικές δηλώσεις που αντιβαίνουν στα στοιχεία, τα οποία έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η εταιρία Coty και δείχνουν ότι η επιχείρηση της Κάιλι Τζένερ «είναι σαφώς μικρότερη και λιγότερο επικερδής από εκείνο που ήθελε εδώ και χρόνια η οικογένεια να πιστεύουν η βιομηχανία καλλυντικών και τα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το Forbes».

Η οικογένεια υποστήριζε πως η επιχείρηση της Κάιλι είχε πωλήσεις άνω των 300 εκατ. δολαρίων το 2016, την επόμενη χρονιά οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων παρουσίασαν 330 εκατ. δολάρια και τα στοιχεία της Coty έκαναν λόγο για μόλις 125 εκατ. δολάρια το 2018. «Αν η Kylie Cosmetics έκανε πωλήσεις μόλις $125 εκατ. το 2018, πώς γίνεται να έκανε 307 εκατ. δολάρια το 2016 ή 330 εκατ. δολάρια το 2017», διερωτάται το περιοδικό.

Πηγή: BBC, Forbes