Το φορητό κιτ υγιεινής του Κινέζου σχεδιαστή Kiran Zhu που στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας υγιεινής (Φωτογραφίες)

Το φορητό κιτ υγιεινής του Κινέζου σχεδιαστή Kiran Zhu που στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας υγιεινής (Φωτογραφίες)
Photo: pixabay.com
Το κιτ είναι σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση και φορητότητα, έχει μήκος 12,5 εκατοστά και πλάτος 9 εκατοστά, με πάχος μόλις 2,5 εκατοστά.

Ο κινέζος σχεδιαστής Kiran Zhu δημιούργησε ένα κιτ υγιεινής με την επωνυμία Handy Capsule σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις προσπάθειες βελτίωσης των πρακτικών δημόσιας υγιεινής, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το κιτ υγιεινής, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Dezeen, περιέχει τέσσερα είδη υγιεινής: μάσκα προσώπου μίας χρήσης, απολυμαντικό χεριών, αυτοκόλλητα δερματικά επιθέματα για μέτρηση της θερμοκρασίας, και μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Chinese designer Kiran Zhu has created the Handy Capsule sanitation kit in a bid to encourage better public health habits in light of the coronavirus pandemic. The compact sanitation kit, called the Handy Capsule, contains four types of health supplies: a disposable mask, hand sanitiser, temperature stickers and alcohol wipes. The soft pebble-shaped case is made from aluminium sheets that have been stamped to take the form of each of the items included inside. . #NatashaHitti via @dezeen . #KiranZhu #HandyCapsule #sanitationkit #productdesign #PPE #fillyourscreenswithart #helpfulhints #mrselbyandco #mscstudios #contemporaryart #art #artwork #illustration #print #graphicdesign #artgallery #limitededitions #mscstudios #enviromentlyfriendly #sustainablysourced #ecofriendlyproducts #sustainableart #art.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr Selby & Co (@mrselbyandco) στις

Η μαλακή θήκη σε σχήμα βότσαλου είναι κατασκευασμένη από φύλλα αλουμινίου που έχουν τη μορφή καθενός από τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό.

«Μέσω αυτού του προϊόντος, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γλώσσα για επικοινωνία με το κοινό, η οποία είναι ευγενής και κατανοητή», δήλωσε ο Zhu στο Dezeen. «Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε ένα καθημερινό ‘σημείο σύνδεσης’ με το κοινό». «Η κάψουλα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι εύκολο να συνδυαστεί με κάποια είδη μόδας, όπως μακιγιάζ», πρόσθεσε.

Όπως λέει ο Zhu, τα προϊόντα δημόσιας υγιεινής παρουσιάζονται συνήθως ως επαγγελματικά και «σοβαρά» και αυτό περιορίζει την ένταξή τους στην καθημερινή ζωή.

Ο Zhu, ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρείας Ziinlife με έδρα τη Σαγκάη, ελπίζει ότι ο μοντέρνος και κομψός σχεδιασμός του Handy Capsule θα βοηθήσει τέτοια προϊόντα να προσελκύσουν την προσοχή που χρειάζεται για να ενθαρρύνουν καλύτερες πρακτικές δημόσιας υγιεινής.

«Όταν τα ιατρικά είδη γίνονται πιο μοντέρνα και όμορφα ως καθημερινά χρήσιμα αντικείμενα, η γλώσσα προώθησης καθίσταται πιο σχετική», δήλωσε ο σχεδιαστής. «Θέλουμε να μετατρέψουμε μια καλή πρακτική δημόσιας υγιεινής σε τάση».

Το κιτ είναι σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση και φορητότητα, έχει μήκος 12,5 εκατοστά και πλάτος 9 εκατοστά, με πάχος μόλις 2,5 εκατοστά.

Έχει ένα ενσωματωμένο μαγνητικό κούμπωμα για να διευκολύνει το άνοιγμα και το κλείσιμο, και έχει ένα εξάρτημα που μοιάζει με ζώνη στο πλάι του για να επιτρέπει στον χρήστη να το κουβαλάει σαν τσάντα ή να το δένει γύρω από την τσάντα του.

Το Handy Capsule του Zhu συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε μια συλλογή concept προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της δημόσιας υγιεινής μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, τα οποία όλα μαζί αποτελούν το πρότζεκτ Create Cures.