Το fund Helens Re πουλάει τέσσερα υπερκαταστήματα της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Το fund Helens Re πουλάει τέσσερα υπερκαταστήματα της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Πρόκειται για hypermarkets σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη τα οποία αγοράστηκαν από το fund έναντι περίπου 117 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2014.

Προς αναζήτηση αγοραστών βρίσκεται η Helens Re, Καταριανών συμφερόντων, η οποία επιθυμεί να πωλήσει χαρτοφυλάκιο με τέσσερα μεγάλα καταστήματα, τα οποία μισθώνει με μακροχρόνιες συμβάσεις στις Ελληνικές Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη.

Πρόκειται για δυο hypermarkets στην Αθήνα ( Άλιμος και Ν. Ιωνία) και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη ( Πυλαία, Ν. Ευκαρπία), τα οποία, όπως μεταδίσει το euro2day.gr αγοράστηκαν από το fund Helens έναντι περίπου 117 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2014 και μισθώθηκαν στην τότε Μαρινόπουλος.

Με βάση τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος οι μισθώσεις των τεσσάρων ακινήτων πέρασαν στις Ελληνικές Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη, με μείωση του ετήσιου μισθώματος από 14,6 εκατ. ευρώ σε 10,6 εκατ. ευρώ (σ.σ. και για τα τέσσερα υπερκαταστήματα). Η μίσθωση λήγει το 2024 με δυνατότητα πενταετούς επέκτασης.

Με βάση τα ετήσια μισθώματα το yield διαμορφώνεται στο 8,25% και το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 115 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές έχουν λάβει teaser για την πώληση των τεσσάρων υπερκαταστημάτων και αναμένουν την πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας ( ΑΕΕΑΠ) αλλά και private equity funds, που επικεντρώνονται στο real estate.