Το Google AdWords γιορτάζει τα 15α γενέθλιά του!

Το Google AdWords γιορτάζει τα 15α γενέθλιά του!

Το AdWords γίνεται 15 ετών και το γιορτάζει με ένα επετειακό infographic!

 

Το AdWords εμφανίστηκε τον Οκτώβριο 2000 για να συνδέσει τις επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, με τους καταναλωτές που στρέφουν την προσοχή τους όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο. Καθ’όλη τη διάρκεια στόχος της Google είναι να καινοτομήσει και να φέρει στους καταναλωτές πιο άμεσες, σχετικές απαντήσεις τη στιγμή που τις χρειάζονται. Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα εργαλείο διαφήμισης για τον κόσμο του υπολογιστή έχει μετεξελιχθεί μέσα από την προσθήκη νέων μορφών και δυνατοτήτων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Έχει βελτιωθεί για να δώσει δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεγαλουργήσουν σ’ έναν κόσμο όπου τα smartphones μας συντροφεύουν πάντα, για να προσφέρει οδηγίες, προειδοποιήσεις για το τέλος των προσφορών, προτάσεις για νέες εφαρμογές και άλλα.

Παραδείγματα ΜΜΕ που χρησιμοποίησαν AdWorlds

 ARCH ZONE

Ζωή Αντωνιάδη, Αρχιτέκτoνας και Ιδιοκτήτρια

«Χάρη στο διαδίκτυο η ArchZone αποδεικνύει ότι η αρχιτεκτονική δεν είναι είδος πολυτελείας»

Η ArchZone, μία προσωπική επιχείρηση που ξεκίνησε η Ζωή, μια νέα αρχιτέκτων, αντιμετώπιζε πρόβλημα πελατείας λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Ζωή έχοντας ήδη εξαντλήσει και τον κύκλο των γνωριμιών της, έπρεπε να αλλάξει στρατηγική προσέγγισης πελατών. Έτσι, δημιούργησε «πακέτα» υπηρεσιών με συγκεκριμένο κόστος και αποφάσισε να απευθυνθεί στοχευμένα σε κοινό που ενδιαφέρεται για αυτές τις υπηρεσίες (εσωτερική διακόσμηση ξενοδοχείων και σπιτιών, ανακαίνιση γραφείων κ.λπ.). Έφτιαξε μια ιστοσελίδα και χρησιμοποίησε AdWords για να στοχεύσει υποψήφιους πελάτες στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η ιδέα της έφερε αποτελέσματα. Δέχτηκε τηλεφωνήματα και emails για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές και σύντομα ανέλαβε πολλά έργα. Η Ζωή είχε στο παρελθόν ένα ή δύο πρότζεκτ το χρόνο. Σήμερα οι δουλειές έχουν πολλαπλασιαστεί και το 99% των πελατών της προέρχονται από το διαδίκτυο. Η Ζωή πιστεύει πως η επιτυχία της οφείλεται στο γεγονός πως το διαδίκτυο της δίνει τη δυνατότητα να αποδείξει στους πελάτες της πως οι αρχιτεκτονικές υπηρεσίες δεν είναι, αναγκαστικά, πολυτέλεια και έτσι εκείνοι είναι περισσότερο ανοιχτοί σε νέες προτάσεις που αναβαθμίζουν το χώρο τους. Όπως ομολογεί η ίδια, «σκεπτόμουν σοβαρά να φύγω από την Ελλάδα για να εργαστώ στο εξωτερικό. Χάρη στη Google είμαι ακόμη εδώ και έχω πολλή δουλειά.» Η επιτυχία της ArchZone έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την αλυσίδα. Όπως λέει η Ζωή, «μπορεί να μην έχω ακόμη υπαλλήλους, αλλά δίνω όλο και περισσότερη δουλειά στους συνεργάτες και τους προμηθευτές μου.»

Favela

Ελένη Ζαχαροπούλου, Εκπρόσωπος της Εταιρίας

«Ηλεκτρονικό κατάστημα στο χώρο της μόδας αυξάνει τις πωλήσεις του κατά 172%»

Η εταιρία Favela αντιπροσωπεύει επώνυμα γυναικεία υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ. Η εταιρία έχει ένα κατάστημα στην Αθήνα, κάνει χονδρική πώληση και πριν περίπου δύο χρόνια, λάνσαρε και το e-shop της. Με την έναρξη λειτουργίας του e-shop ξεκίνησε και η χρήση του Google AdWords και του Analytics. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τα έσοδα από το e-shop παρουσίασαν σε ένα χρόνο αύξηση 172% ενώ παράλληλα τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης και από τις τρεις δραστηριότητές της, αυξήθηκαν κατά 30%. Η Ελένη Ζαχαροπούλου ομολογεί: «θεωρούμε τη χρήση των εργαλείων της Google πολύ σημαντική για τη δουλειά μας. Δεν υπάρχει άλλο κανάλι επικοινωνίας με τέτοια σχέση κόστους-αποτελέσματος.» Σημαντική επίσης ήταν η αύξηση πωλήσεων από την Κύπρο, όπου ενώ γνώριζαν τις μάρκες που αντιπροσωπεύει η εταιρεία, δεν γνώριζαν το e-shop, το οποίο προς το παρόν, είναι προσανατολισμένο στο Ελληνόγλωσσο κοινό. Σύντομα το καινούργιο αναβαθμισμένο e-shop θα μπορεί να κάνει πωλήσεις και στο εξωτερικό, πέραν της Κύπρου. Σαν αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων, η ομάδα της Favela ενισχύθηκε με δύο ακόμη υπαλλήλους προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στην αυξημένη ζήτηση.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.

Λάζαρος Παπαγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος

«Γλυκιά επιτυχία χάρη στη Google για την ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.»

 Η επιχείρηση παραδοσιακών Ελληνικών γλυκών του κουταλιού, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε., ιδρύθηκε το 1926 και αναπτύχθηκε περνώντας από γενιά σε γενιά. Σήμερα, η τρίτη γενιά χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να προβάλει την εταιρία και τα προϊόντα της και να πολλαπλασιάσει τα σημεία πώλησής τους. Με συμμάχους το AdWords και το Google Analytics στοχεύει διανομείς και χονδρεμπόρους σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουν τα προϊόντα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία. Και το πετυχαίνει. «Γνωρίζουμε ότι όλοι οι διανομείς που μας έχουν προσεγγίσει τα τελευταία χρόνια μας έμαθαν από το ίντερνετ αν και χρησιμοποιούμε και πιο παραδοσιακά μέσα, όπως καταχωρίσεις και τοπική τηλεόραση. Η Google μας έδωσε λύσεις που ποτέ δεν θα περνούσαν από το μυαλό μας», λέει ο Λάζαρος Παπαγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος.

Περισσότερα για το Google Adworlds στο παρακάτω infographic:

AdWords_Birthday_Infographic