Το Google μπορεί πλέον να αναγνωρίσει τραγούδια που κάποιος σφυρίζει ή σιγοτραγουδάει

Το Google μπορεί πλέον να αναγνωρίσει τραγούδια που κάποιος σφυρίζει ή σιγοτραγουδάει
Google logo displayed on a phone screen and keyboard are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on June 14, 2020. European Commission officials said that Facebook, Twitter and Google should provide monthly fake news reports to prevent fake news about coronavirus pandemic. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά σε συσκευές iOS και σε συσκευές Android, μαζί με περισσότερες από 20 άλλες γλώσσες - Η Google δεν ανέφερε πότε θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη λειτουργία.

της Danielle Abril

Η Αναζήτηση Google μπορεί τώρα να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τον τίτλο αυτού του ενοχλητικού τραγουδιού που έχει κολλήσει στο κεφάλι τους, ακόμα κι αν θυμούνται μόνο τη μελωδία.

Η μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι χρήστες μπορούν να τραγουδήσουν ή να σφυρίξουν ένα τραγούδι στις κινητές τους συσκευές και η Αναζήτηση Google θα βρει το όνομα και τον καλλιτέχνη του καθώς και σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης, όπως μουσικά βίντεο.

Να πώς λειτουργεί: Ένας χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο μικροφώνου στην εφαρμογή αναζήτησης Google ή στο γραφικό στοιχείο αναζήτησης Google και είτε να πατήσει το κουμπί «αναζήτηση τραγουδιού» είτε να πατήσει το κουμπί μικροφώνου και να ρωτήσει, «Ποιό είναι αυτό το τραγούδι;» Εάν χρησιμοποιεί τον Βοηθό Google, μπορεί να πει, «Google, ποιο είναι αυτό το τραγούδι;». Στη συνέχεια, ο χρήστης τραγουδάει, μουρμουρίζει ή σφυρίζει τη μελωδία – ακόμη και με λάθη – για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Η μηχανική εκμάθηση της Google μετατρέπει τον ήχο σε αριθμητική ακολουθία που αντιπροσωπεύει τη μελωδία του τραγουδιού. Οι χρήστες θα λάβουν μια λίστα επιλογών που πιθανώς ταιριάζουν.

Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά σε συσκευές iOS και σε συσκευές Android, μαζί με περισσότερες από 20 άλλες γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Πέμπτης, η Google παρουσίασε επίσης νέες χρήσεις για το Google Lens, την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας. Για παράδειγμα, από τον επόμενο μήνα οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε πάνω στην οθόνη με το δάχτυλό τους και να το κρατούν πατημένο πάνω από οποιαδήποτε εικόνα που βλέπουν στην εφαρμογή Google ή στο Chrome σε Android, και το Google θα εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης αγορών παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στην εικόνα. Θα προσφέρει επίσης προτάσεις για είδη ένδυσης.

Ομοίως, η Google σύντομα θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βοηθήσει στην αγορά αυτοκινήτου. Όταν οι χρήστες αναζητούν αυτοκίνητο, η Google θα τους επιτρέπει να δουν το αυτοκίνητο μέσω επαυξημένης πραγματικότητας μπροστά τους ή στο δρόμο χρησιμοποιώντας την κάμερα τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλλάξουν το χρώμα του αυτοκινήτου και να κάνουν μεγέθυνση για να δουν λεπτομέρειες στον πίνακα ελέγχου.

Η Google δεν ανέφερε πότε θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη λειτουργία.