Το hashtag #PrayForGreece για τις φονικές πυρκαγιές γίνεται παγκόσμιο

Το hashtag #PrayForGreece για τις φονικές πυρκαγιές γίνεται παγκόσμιο

Το εν λόγω hashtag δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης και πολύ γρήγορα διαδόθηκε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα social media κατακλίστηκαν τις τελευταίες μέρες από το hashtag #PrayForGreece, στο οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και στους πληγέντες της τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Το εν λόγω hashtag δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης και πολύ γρήγορα διαδόθηκε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς άνθρωποι από όλο τον πλανήτη παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις εικόνες από τις πυρκαγιές. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες με την φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της, πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως οι προσευχές και οι σκέψεις τους είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Την συμπαράστασή τους στην Ελλάδα εκφράζουν οι Τούρκοι χρήστες του Twitter, μέσω του hashtag #Yunanistan.

Τη θλίψη του θέλησε να εκφράσει ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι για την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε μια φωτογραφία, στην οποία γράφει: «Pray For Greece». Μάλιστα, στη λεζάντα του στιγμιότυπου έγραψε: «Είμαι τόσο πολύ λυπημένος από την τραγική είδηση της πυρκαγιάς κοντά στην Αθήνα. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για όσους έχασαν τη ζωή τους και τις προσευχές μου σε όλη την Ελλάδα».