Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προσφέρει δύο χιλιάδες εμβόλια σε μητέρες και παιδιά πρόσφυγες

Το ίδρυμα ζητά την ανάληψη της λειτουργίας ενός hot spot, όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους και θα τους παρέχεται στήριξη.

Νέες πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των προσφύγων, αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας, τόσο των προσφύγων, όσο και των κατοίκων των περιοχών που τους φιλοξενούν, αναλαμβάνει το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος, λόγω των κρουσμάτων ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», «το ίδρυμα θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2.000 εμβόλια. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στο υπουργείο Υγείας».

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το ίδρυμα της λειτουργίας ενός hot spot, όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. «Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά», αναφέρει το Ίδρυμα, το οποίο θα αναλάβει το λειτουργικό κόστος του προγράμματος, ενώ στόχος είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το οποίο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.

Επίσης το Ίδρυμα προγραμματίζει μια συνάντηση ειδικών και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαΐου 2016, με την παρουσία της γενικής διευθύντριας της UNESCO Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ.