Το Ην. Βασίλειο έχει τρεις μέρες διορία για να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ

Το Ην. Βασίλειο έχει τρεις μέρες διορία για να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ
epa08714334 European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a press conference during a European Union (EU) summit in Brussels, Belgium, 02 October 2020. EPA/Johanna Geron / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Την Κυριακή θα πάρουμε απόφαση», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τρεις ημέρες διορία έδωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν στους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για να κλείσουν εμπορική συμφωνία. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Θα πάρουμε απόφαση την Κυριακή».

Όπως μεταδίδει το SkyNews, μιλώντας κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για μακρά συνομιλία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Boris Johnson κατά το τρίωρο δείπνο τους.

«Ηταν μια καλή συνομιλία, αλλά είναι δύσκολο», είπε η κ. von der Leyen για το δείπνο της με τον κ. Johnson, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ άρχισαν να συγκεντρώνονται την Πέμπτη για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των εμπορικών συνομιλιών μετά το Brexit.

«Είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά στους Βρετανούς φίλους μας – είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο – αλλά οι συνθήκες πρέπει να είναι δίκαιες. Πρέπει να είναι δίκαιοι για τους εργαζόμενους και για τις εταιρείες μας και αυτή η λεπτή ισορροπία δικαιοσύνης δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής», σημείωσε.

«Οι διαπραγματευτές μας εξακολουθούν να εργάζονται και θα λάβουμε απόφαση την Κυριακή», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.