Το Instagram Stories είναι πλέον τόσο διάσημο όσο το Snapchat

Το Instagram Stories είναι πλέον τόσο διάσημο όσο το Snapchat
epa05220431 A woman holds a smartphone that shows the Instagram account of Pope Francis, in Dresden, Germany, 19 March 2016. The pope starts sharing pictures and short videos with users all over the world using the account name 'Franciscus', the latin version of his name. EPA/ARNO BURGI

Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Λένε ότι το Instagram Stories δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια αντιγραφή του Snapchat. Κι όμως, αυτή η «αντιγραφή» κατάφερε να μαζέψει 150 εκατ. καθημερινούς χρήστες, όσους έχει δηλαδή το «ορίτζιναλ» Snapchat.

Μάλιστα το Instagram ανακοίνωσε μαζί με το νούμερο των καθημερινών χρηστών και τη λειτουγρία προβολής διαφημίσεων μέσα στις ιστορίες εικόνων τις οποίες οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν. Με τη μόνη προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τα πέντε πρώτα δευτερόλεπτα τους διαφημιστικού μηνύματος. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στο YouTube.

Επιπλέον, το Instagram θα προβάλει για τις επιχειρηματικές σελίδες tiw πληροφορίες με τα analytics, τις θεάσεις και άλλα δεδομένα σχετικά με την πορεία των αναρτήσεων, ούτως ώστε οι διαχειριστές των λογαριασμών να έχουν μια πλήρη εικόνα για την πορεία της επιχείρησης ή του προϊόντος που προβάλλουν στο μέσο κοινωνική δικτύωσης.

Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωσή της, η λειτουργία του Instagram δείχνει ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις, καθώς από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο κατάφερε να μαζέψει 100 εκατ. καθημερινούς χρήστες, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των ιστοριών στην κορυφή της εικόνας της κεντρικής εφαρμογής οι οποίες ήταν εμφανείς σε κάθε χρήστη.

Πλέον το Instagram Stories έχει τον ίδιο αριθμό χρηστών με αυτό του Instagram από το 2013 και μετά, όταν και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι διαφημίσεις. Συνολικά το Instagram μετρά 600 εκατ. μηνιαίους και 300 εκατ. καθημερνούς χρήστες, όμως για να φτάσει ως εκεί χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια.

Οι διαφημίσεις στο Instagram Stories θα βγουν δοκιμαστικά τις επόμενες εβδομάδες σε μια ομάδα 30 συνεργατών της εταιρείας, ενώ σταδιακά θα εξαπλωθεί παγκοσμίως μέσα στο έτος. Για την ώρα, τα διαφημιστικά θα πωλούνται με κοστολογημένη βάση τις 1.000 εντυπώσεις (impressions) και όχι την υποχρέωση αναπαραγωγής του βίντεο για 3 δευτερόλεπτα όπως συμβαίνει με το Facebook.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα στους χρήστες να πατούν τη διαφήμιση για να οδηγηθούν στη σελίδα του διαφημιζόμενου, όμως αυτό βρίσκεται ήδη στα σκαριά όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας.