Το Invent-ICT συνέχισε την παράδοση των «CEO nights» με τον επικεφαλής της Huawei Τεχνολογίες Α.Ε.

Το Invent-ICT συνέχισε την παράδοση των «CEO nights» με τον επικεφαλής της Huawei Τεχνολογίες Α.Ε.
Ο Jacky Chen επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της θερμοκοιτίδας και παρουσίασε στις ομάδες τις τεχνολογικές εξελίξεις που σηματοδοτούν τη νέα ψηφιακή εποχή

O CEO της Huawei Τεχνολογίες Α.Ε. Jacky Chen ήταν ο καλεσμένος στο δεύτερο “CEO Night” που διοργάνωσε το πρόγραμμα InventICT, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, με τη συμμετοχή περισσότερων από είκοσι ομάδων και συντελεστών του προγράμματος.

Μιλώντας στους νέους επιχειρηματίες του Invent ICT, o επικεφαλής της Huawei στην Ελλάδα εστίασε στις τεχνολογικές εξελίξεις που σηματοδοτούν τη νέα ψηφιακή εποχή, τον εταιρικό ψηφιακό μετασχηματισμό που θα επιφέρουν στην αγορά και την επιχειρηματικότητα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις startups τονίζοντας ότι «Τα ασύρματα δίκτυα 5G επόμενης γενιάς σε συνδυασμό με την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) καθώς και το Cloud Computing θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για την μετάβαση  στην νέα ψηφιακή εποχή».

Ο Κώστας Βασιλείου, Wireless Solution Sales Manager της Huawei, αναφέρθηκε στο δίκτυο 5G το οποίο όπως δήλωσε «αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ζούμε και επιχειρούμε μέσα στην επόμενη δεκαετία».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας είπε ότι η Κίνα είναι πλέον η πρώτη ψηφιακή χώρα παγκοσμίως και μίλησε για τη σημαντική ευκαιρία που δίνεται στις ομάδες του Invent ICT, μέσω των CEO Nights, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις από επικεφαλής μεγάλων εταιριών όπως η Huawei. Ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών στηρίζει και μέσα από τη θερμοκοιτίδα τις καινοτόμες προσπάθειες νέων επιχειρηματιών να αναδείξουν τις προοπτικές που ανοίγουν για την κοινωνία και τους πολίτες οι νέες τεχνολογίες.

O συντονιστής της συζήτησης και εκπρόσωπος των Industry DisruptorsGame Changers, Σωκράτης Πλούσσας, δήλωσε: «Η παρουσία του CEO της Huawei εκδήλωσή μας και το γεγονός ότι μοιράζεται tech insights με τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναδεικνύει τις αξίες του Invent ICT: τεχνολογία, τεχνογνωσία, δικτύωση κι εξωστρέφεια».