Το iOS 9 κάνει το iPhone το πιο έξυπνο κινητό

Το iOS 9 κάνει το iPhone το πιο έξυπνο κινητό

Η φήμη που κυκλοφορούσε είναι ότι το Android ήταν για σπασίκλες και το iPhone για τεχνοφοβικούς.

Αλλά ενώ το Android έχει γίνει πιο εύκολο στη χρήση όλα αυτά τα χρόνια, το iOS έχει γίνει περισσότερο περίπλοκο.

Με το iOS 9, το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για κινητά της Apple που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, το iPhone γίνεται επίσημα «κινητό για ενήλικες».

Με την προσθήκη περίπλοκων χαρακτηριστικών στο iOS 9, η Apple κάνει το iPhone κάπως πιο δύσκολο στην εκμάθηση χρήσης – αλλά και πολύ πιο χρήσιμο.

Από το φθινόπωρο, το iPhone σας θα είναι σε θέση να κατανοεί καλύτερα τον κόσμο γύρω σας και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες με βάση το πού βρίσκεστε, την ώρα της ημέρας, ποιούς γνωρίζετε και τί κάνατε πρόσφατα. Θα σας παρέχει επίσης εξατομικευμένες ειδήσεις, θα σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις πιο εύκολα και θα είναι εξοπλισμένο με μια πολύ βελτιωμένη εφαρμογή Χαρτών.

Με τη σημαντική προειδοποίηση ότι πρόκειται για λογισμικό beta και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ιδού μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9 που σύντομα θα χρησιμοποιεί το iPhone.

Siri

Το πιο σημαντικό και πιο χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό στο iOS 9 (το οποίο είναι ακόμη σε φάση προεπισκόπησης) είναι η αναβάθμιση της Siri. Στη νέα έκδοση του iOS, η Siri έχει αρμοδιότητες αναζήτησης, προτείνοντάς σας επαφές, εφαρμογές και ειδήσεις ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο ρωτάτε.

Αυτό σας επιτρέπει να μιλάτε στη Siri με ακόμα πιο απλή γλώσσα από ό, τι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η αναζήτηση με τη Siri θα σας παρέχει επίσης έξυπνα αποτελέσματα. Όταν κάνετε αναζήτηση για τον καιρό, θα λαμβάνετε την πρόβλεψη και όχι μόνο ένα σύνδεσμο για μια ιστοσελίδα. Όταν κάνετε αναζήτηση για μια επαφή, θα είστε σε θέση να την καλέσετε απευθείας. Και όταν ψάχνετε για μια ομάδα, θα σας παραθέτει τα τελευταία αποτελέσματα – ακόμη κι αν είναι απογοητευτικά.

Ειδήσεις

Η νέα εφαρμογή ειδήσεων του iOS 9 είναι πραγματικά πολύ ωραία στημένη.

Είναι πολύπλοκη, αλλά εύκολη στη χρήση, και η πολυπλοκότητά της σας επιτρέπει να εστιάσετε σε συγκεκριμένα θέματα που ελάχιστες άλλες εφαρμογές ειδήσεων (εκτός από το Google News) σας επιτρέπουν. Όπως για παράδειγμα, «λογισμικό ανοικτού κώδικα», «φαστφουντάδικα», «αρχικές δημόσιες εγγραφές» και «γυαλιά ηλίου».

Σημειώσεις

Η νέα εφαρμογή Σημειώσεων της Apple σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις, να παίρνετε φωτογραφίες και να μετατρέπετε εύκολα τις σημειώσεις σε λίστες ελέγχου. Η επιλογή λίστας ελέγχου είναι ιδιαίτερα έξυπνη, αλλά βρίσκεται ακόμη σε φάση σχεδιασμού.

Χάρτες

Η νέα έκδοση Χαρτών της Apple είναι σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, ιδιαίτερα με την προσθήκη οδηγιών διέλευσης. Οι νέες «κοντινές» τοποθεσίες που εμφανίζονται στην αναζήτηση είναι μια ιδιαίτερα ωραία προσθήκη.

Οι επιπλέον σύνθετες λειτουργίες του iOS 9 απαιτούν χρόνο για να τις συνηθίσει κανείς. Αλλά από τη στιγμή που το καταφέρετε, το iPhone σας θα είναι ένα πολύ πιο έξυπνο κινητό.