Το ιστορικό στούντιο του Hollywood που έχει βάλει στο μάτι η Apple

Το ιστορικό στούντιο του Hollywood που έχει βάλει στο μάτι η Apple

Πλησιάζει η ώρα που θα δούμε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές από την εταιρεία με το διάσημο μήλο;

 

Η Apple φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου βίντεο.

Μάλιστα, ο τεχνολογικός γίγαντας σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει τις λειτουργίες παραγωγής του σε ένα από τα πιο ιστορικά στούντιο παραγωγής του Hollywood.

Συγκεκριμένα, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ενοικίαση χώρων στα The Culver Studios που στέγασαν τα γυρίσματα του Όσα Παίρνει ο Άνεμος και άλλων ταινιών από τη Χρυσή Εποχή του Hollywood.

Εκεί γυρίστηκαν επίσης κλασικές τηλεοπτικές σειρές όπως το The Andy Griffith Show και Lassie.

Οι σκηνοθέτες Cecil B. DeMille και David O. Selznick, καθώς και ο δισεκατομμυριούχος Howard Hughes, κατείχαν στο παρελθόν εταιρικά μερίδια στο συγκεκριμένο κινηματογραφικό στούντιο.

Η Apple δεν είναι ο μοναδικός τεχνολογικός γίγαντας που σκέφτεται να αποκτήσει πρόσβαση στα The Culver Studios, εφόσον και η επιχειρηματική δραστηριοποίηση της Amazon έχει συνδεθεί με τον χώρο.

Το συγκεκριμένο κινηματογραφικό στούντιο θα ήταν ένας ελκυστικός χώρος για εταιρείες ψηφιακών μέσων που αναζητούν περισσότερο χρόνο για να επεκτείνουν τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δραστηριότητές τους, τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι παίκτες της τεχνολογίας στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτότυπο περιεχόμενο βίντεο.

Τον Αύγουστο, έγινε γνωστό ότι η Apple σχεδιάζει να ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην παραγωγή πρωτότυπου προγράμματος την ερχόμενη χρονιά – ποσό αρκετά σοβαρό για μια εταιρεία που μέχρι σήμερα έχει κάνει μόνο μικρά βήματα στον χώρο του πρωτότυπου video streaming.

Τον Ιούνιο, η Apple προσέλαβε τους πρώην προέδρους της Sony Pictures, Jamy Erlicht και Zack Van Amburg, για να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραγωγή μιας δραματικής σειράς με τις Jennifer Aniston και Reese Witherspoon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Apple θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί καθιερωμένους παίκτες του χώρου του streaming, όπως η Netflix.

Εντωμεταξύ, η Amazon πρόκειται να ξοδέψει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή πρωτότυπου βίντεο φέτος, ενώ ο ετήσιος προϋπολογισμός της Netflix είναι πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια.