Το Kaizen Foundation εγκαινιάζει τη δράση του στη Ρουμανία με την ανακαίνιση πτέρυγας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι

Το Kaizen Foundation εγκαινιάζει τη δράση του στη Ρουμανία με την ανακαίνιση πτέρυγας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το Kaizen Foundation ολοκληρώνει έργο αξίας 350.000 ευρώ στη Ρουμανία, σε νοσοκομείο που περιθάλπει περισσότερα απο 30.000 παιδιά κάθε χρόνο

To Kaizen Foundation εγκαινίασε τη δράση του στη Ρουμανία, με πρώτο έργο την  ολοκλήρωση της ανακαίνισης και του εκσυγχρονισμού της Πτέρυγας Αυξημένης Φροντίδας για παιδιά έως τριών ετών, του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι (Pitești). Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Γιατροί για τη Ρουμανία», αποτελεί έργο αξίας 350.000 ευρώ.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, εξυπηρετεί όχι μόνο το Πιτέστι, αλλά και τις όμορες περιοχές Άρτζες, Βάλτσεα και Νταμπόβιτσα, περιθάλποντας περισσότερα από 30.000 παιδιά κάθε χρόνο. Το έργο αποτελεί την πρώτη ανακαίνιση της μονάδας αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου από την ίδρυσή του, πριν 40 χρόνια.

«Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώσαμε την ίδρυση του Kaizen Foundation και την έναρξη του πρώτου μας έργου στην Ελλάδα, που αφορά στην ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στην Αθήνα, μέσω δωρεάς 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε πολύ περήφανοι που η δεύτερη πρωτοβουλία μας, σε τόσο σύντομο διάστημα, αφορά σε ένα ολοκληρωμένο έργο, αυτή τη φορά στη Ρουμανία. Η συγκίνησή μας που βλέπουμε τη νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο του Πιτέστι, είναι μεγάλη, όπως και η  δύναμη που παίρνουμε για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ζέση το έργο του Kaizen Foundation. H ανακαίνιση αυτή θα ωφελήσει τα μικρότερα παιδιά του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Πιτέστι, βοηθώντας τα να δώσουν μάχες, που δεν θα έπρεπε να δίνουν τόσο νωρίς στη ζωή τους. Είμαστε ευγνώμονες στον “Σύλλογο Γιατροί για τη Ρουμανία” που έφεραν το έργο εις πέρας και φυσικά, σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην υλοποίησή του, από τις τοπικές αρχές μέχρι το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Μέσω του Kaizen Foundation στοχεύουμε να ανταποκριθούμε γρήγορα στις επείγουσες ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Kaizen Foundation.

O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, μιλάει για το έργο της ανακαίνισης στα Ρουμανικά ΜΜΕ
O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, μιλάει για το έργο της ανακαίνισης στα Ρουμανικά ΜΜΕ

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πιτέστι, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Γραφείου του Ρουμάνου Πρωθυπουργού, του Γενικού Γραμματέα του Ρουμανικού Υπουργείου Υγείας, εκπροσώπων των κεντρικών και τοπικών αρχών, αλλά και της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι. Η ανακαίνιση του χώρου θα παρέχει ένα ασφαλές, καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, ώστε να λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα, διευκολύνοντας παράλληλα την ταχύτερη ανάρρωση και ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Το υγειονομικό προσωπικό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι
Το υγειονομικό προσωπικό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση μιας επιφάνειας άνω των 1.100 τετραγωνικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χώρου, με την προσθήκη μονάδων υγιεινής  σε κάθε θάλαμο, διατηρώντας τον ίδιο αριθμό κρεβατιών. Όλες οι εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων θέρμανσης, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών, αντικαταστάθηκαν με καινούργιες, ενώ στους τοίχους και στο πάτωμα τοποθετήθηκαν πλακάκια, ώστε να καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας.

Ανακαινισμένος θάλαμος του νοσοκομείου
Ανακαινισμένος θάλαμος του νοσοκομείου

«Το όραμα της ανακαίνισης του έκτου ορόφου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι γίνεται σήμερα πραγματικότητα, χάρη στη συνεισφορά των εταίρων μας. Η νέα ανακαινισμένη πτέρυγα δεν συνιστά απλώς μια βελτίωση της υποδομής, αλλά ένα σύμβολο αγάπης, φροντίδας και πραγματικής αφοσίωσης στην υγεία και την ευτυχία των παιδιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Kaizen Foundation, τον κύριο δωρητή μας, χωρίς τη γενναιοδωρία και την αφοσίωσή του οποίου η εντυπωσιακή αυτή ανακαίνιση δεν θα ήταν εφικτή. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη συνεργασία αυτή», ανέφερε ο Alexandru Costache, Πρόεδρος του Συλλόγου «Γιατροί για τη Ρουμανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: