Το κινητό σας ξέρει αν σας έχουν απολύσει

Το κινητό σας ξέρει αν σας έχουν απολύσει
Businesswoman texting on cell phone at office desk

Λιγότερες κλίσεις, σημαίνει λιγότερη δουλειά -αυτό δείχνει νέα έρευνα.

Το κινητό σας επιβλέπει το πρόγραμμά σας, καλύτερα απ’ τον καθένα. Ας πούμε, συνήθως καλείτε τη μητέρα σας το μεσημέρι ή επικοινωνείτε με τα παιδιά σας κάθε μέρα στις 15.30 για να βεβαιωθείτε ότι επέστρεψαν σπίτι από το σχολείο.

Αν, λοιπόν, αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά σας, το κινητό σας θα είναι ο «πρώτος» που θα το καταλάβει.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η αλλαγή στο «πρόγραμμα» των τηλεφώνων σας, είναι μια ένδειξη για το αν έχετε χάσει τη δουλειά σας.

Μια ομάδα καθηγητών από κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής, έλεγξαν το ιστορικό εκατομμυρίων κλίσεων από κινητά κάποιας χώρας της Ευρώπης από το 2006 έως το 2007. Σε μια πόλη περίπου 15.000 άτομα, περίπου 1.100 εργαζόμενοι απολύθηκαν από μια εταιρεία. Οι ερευνητές εντόπισαν τα άτομα αυτά και κατέγραψαν τις κλίσεις τους ώστε να τις συγκρίνουν με τα άτομα που εργάζονταν ακόμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που απολύθηκαν έλαβαν και πραγματοποιούσαν κλίσεις κατά 21 % λιγότερο ένα μήνα αφού έχασαν την εργασία τους, συγκριτικά με εκείνους που συνέχιζαν να δουλεύουν. Ουσιαστικά , οι εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές ήταν λιγότερο κοινωνικοί και λιγότερο ευέλικτοι.

Αυτό μπορεί να ακούγεται περισσότερο ανατριχιαστικό παρά χρήσιμο, αλλά οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι τεράστιες. Χρησιμοποιώντας αυτό το είδος «παρακολούθησης» σε μεγάλη κλίμακα ατόμων, θα μπορούσε να αποκαλύψει τα ποσοστό ανεργίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πιθανότατα ακόμα και εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν τα επίσημα στοιχεία των κυβερνήσεων.