Το Κολοράντο στέλνει μηνύματα ενότητας με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μία πρωτότυπη εγκατάσταση με νέον στην πλαγιά των Βραχωδών Ορέων της Πολιτείας του Κολοράντο, ο καλλιτέχνης Tavares Strachan στέλνει ένα πολύ απλό αλλά δυνατό μήνυμα: «We Are In This Together».

Σε μια πλαγιά των Βραχωδών Ορέων της Πολιτείας του Κολοράντο, πλησίον της πόλης Telluride -στο παρελθόν, πόλη ορυχείων, στις μέρες μας, χειμερινό θέρετρο- ο καλλιτέχνης Tavares Strachan δημιούργησε μια εγκατάσταση με νέον. Ένα απλό μήνυμα: «We Are In This Together», έκκληση για ενότητα σε καιρούς πανδημίας.

Αν και η πρόταση για την εγκατάσταση ήρθε πριν πέντε χρόνια, το μήνυμα του Strachan παίρνει σήμερα άλλο νόημα. Πλέον, έχει πάρει τις διαστάσεις ενός πρότζεκτ: σε συνεργασία με το Telluride Foundation, το «Telluride Project» περιλαμβάνει αγαθοεργίες, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για συγκέντρωση χρημάτων για τις τοπικές τράπεζες τροφίμων. Η ομάδα του πρότζεκτ ενθαρρύνει όσους βλέπουν την εγκατάσταση να βοηθήσουν την ευρύτερη κοινότητα της Πολιτείας να εξασφαλίζει γεύμα μέσω της Feeding Colorado (ένωσης τραπεζών τροφίμων που ιδρύθηκε το 2001).

Το γλυπτό με νέον του Strachan ακούει στο όνομα «Together» και στο πλατύτερο σημείο του έχει πλάτος 15 μέτρα. Γίνεται πιο σκούρο ή πιο φωτεινό, πάντα σε αποχρώσεις του ροζ, ανάλογα με το πέρασμα του χρόνου μέσα στη μέρα. Την παραγωγή ανέλαβε το Telluride Foundation, σε συνεργασία με το Ah Haa School for the Arts και την πόλη Mountain Village (κωμόπολη, σε απόσταση μικρή από την Telluride). «Αυτό το πρότζεκτ επιζητά να φέρει κοντά τα μέλη της κοινότητας και να προσθέσει στο αφήγημα της Telluride» εξηγεί ο Tavares Strachan. «Ενδιαφερόμουν να ρίξω φως στα τοπικά ζητήματα, σχετικά με στέγαση, κλίμα, τροφή, εκπαίδευση και μετανάστευση. Έχει να κάνει με το να μαζευτούμε για να ερευνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάποια από αυτά τα ζητήματα, σε τοπικό επίπεδο… Τούτη την περίοδο εθνικισμού, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχειριστείς παγκόσμια ζητήματα αν δεν κάνεις ζουμ σε τοπικά ζητήματα» υπογραμμίζει.