Το ΚΘΒΕ έραψε 100 ιατρικές στολές και τις δώρισε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΚΘΒΕ αποφάσισε να κρατήσει μία από τις στολές που έραψε το Ενδυματολογικό Τμήμα του και θα κοσμεί πλέον στη Μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο Άμλετ , ο Ιάγος, ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη και οι σύγχρονοι ρόλοι- ήρωες: Οι γιατροί των νοσοκομείων εν καιρώ πανδημίας.

Δίπλα στους μεγάλους ρόλους – τις μεγάλες παραστάσεις που απαθανατίζονται δια των κοστουμιών τους στις βιτρίνες της Μόνιμης Έκθεσης Κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, βρίσκεται από σήμερα και το «κοστούμι» του γιατρού-νοσηλευτή από τη …σύγχρονη κι αληθινή παράσταση Ζωής που «παίζεται» με μεγαλύτερη ένταση εδώ και δύο περίπου μήνες στα νοσοκομεία της χώρας.

Έτσι, μπροστά από τα 18 κοστούμια, προερχόμενα από παραστάσεις του ΚΘΒΕ που τοποθετούνται χρονικά στο Μεσαίωνα, το Βυζάντιο και την Αναγέννηση και παραστάθηκαν από το 1964 μέχρι το 2005 ( Άγγελου Τερζάκη «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ», Άγγελου Σικελιανού «Ο θάνατος του Διγενή», Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Τέλος καλό, όλα καλά», «Άμλετ», και «Οθέλλος» ) εκτίθεται και μία από τις 100 στολές που δημιούργησε το τμήμα Εργαστηρίων και Σκηνών του ΚΘΒΕ (χάρη στην άοκνη εργασία και τον εθελοντισμό του Ενδυματολογικού Τμήματος του θεάτρου) και προσφέρθηκαν την περασμένη Μ. Πέμπτη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για στολές γιατρών και νοσηλευτών μίας χρήσεως που σχεδίασαν και έραψαν και πρόσφεραν οι εργαζόμενοι στο θέατρο ανταποκρινόμενοι στον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου και στις ανάγκες της εποχής, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους, που πρωταγωνιστούν στην παράσταση Ζωής .

Το ΚΘΒΕ αποφάσισε να κρατήσει μία από τις στολές που έραψε το Ενδυματολογικό Τμήμα του και θα κοσμεί πλέον στη Μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο.

Σχετικά άρθρα