Το LinkedIn είχε μαζική άνοδο σε αναρτήσεις χρηστών και παραβιάσεις φέτος

Το LinkedIn είχε μαζική άνοδο σε αναρτήσεις χρηστών και παραβιάσεις φέτος
LinkedIn logo is seen displayed on a phone screen in this illustration photo taken in Poland on November 30, 2020. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Το LinkedIn καταργεί περισσότερο επιβλαβές περιεχόμενο από ποτέ.

της Danielle Abril

Το LinkedIn αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση φέτος, καθώς οι χρήστες αύξησαν τον αριθμό των δημοσιεύσεων που έκαναν κατά 50%, σημειώνοντας μια αύξηση-ρεκόρ του περιεχομένου της πλατφόρμας. Αλλά η αύξηση οδήγησε επίσης σε πιο προβληματικές δημοσιεύσεις, ωθώντας το LinkedIn να ενισχύσει τους κανόνες του και να ενισχύσει την ομάδα εποπτείας περιεχομένου.

Όμως, καθώς γεγονότα όπως η πανδημία του κορονοϊού, οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter και οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020 οδήγησαν σε αύξηση των εντάσεων τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός διαδικτύου, περισσότερες δημοσιεύσεις στο LinkedIn εκτροχιάστηκαν και από επαγγελματικές συνομιλίες κατέληξαν σε θεωρίες συνωμοσίας, παραπληροφόρηση και ρητορική μίσους.

Φέτος, το LinkedIn έκανε πολλές αλλαγές στην πολιτική χρήσης του, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τον κορονοϊό την άνοιξη (η πολιτική επεκτείνεται επίσης σε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού).

Μετά την αύξηση των δημοσιεύσεων που σχετίζονται με το QAnon, μια θεωρία συνωμοσίας που συνδέεται με την άκρα δεξιά, η υπηρεσία άρχισε να αντιδρά το καλοκαίρι. Έσβησε αναρτήσεις σχετικές με το QAnon που περιείχαν παραπληροφόρηση και απενεργοποίησε δημοφιλή hashtag που σχετίζονται με αυτό.

Στη συνέχεια, το φθινόπωρο, το LinkedIn αποσαφήνισε μια σειρά πολιτικών που προσθέτουν λέξεις όπως «ανεπιθύμητες προτάσεις» στην πολιτική σεξουαλικής παρενόχλησης, απαγορεύοντας τη χρήση φυλετικών και θρησκευτικών προσβολών καθώς και τη δημοσίευση υπερβολικά οδυνηρού ή συγκλονιστικού περιεχομένου.

Οι ενέργειες του LinkedIn, που ανήκει στη Microsoft, γίνονται καθώς όλες οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατακλύζονται από διχαστικές, μισαλλόδοξες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Το Twitter και το Facebook άλλαξαν επίσης γρήγορα τις πολιτικές τους, επισημαίνοντας ή σβήνοντας δημοσιεύματα που αφορούσαν από τον λευκό εθνικισμό μέχρι την άρνηση του Ολοκαυτώματος και ψευδείς ισχυρισμούς νίκης κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ως επί το πλείστον, το LinkedIn στο παρελθόν απέφευγε πολλές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που σχετίζονται με την εποπτεία περιεχομένου, δεδομένου ότι τα μέλη του τείνουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μόνο για επαγγελματική δικτύωση και εύρεση εργασίας. Αλλά φέτος, αυτό άρχισε να αλλάζει.

Ως αποτέλεσμα, το LinkedIn καταργεί περισσότερο επιβλαβές περιεχόμενο από ποτέ. Για παράδειγμα, κατά τους μήνες από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο, το LinkedIn ανέφερε ότι κατήργησε περισσότερες από 20.000 δημοσιεύσεις περιεχομένου που αφορούσαν ρητορική μίσους, παρενόχληση, εμπρηστικές δηλώσεις ή βία. Η υπηρεσία κατήργησε περίπου 38.000 αναρτήσεις για τις ίδιες παραβιάσεις συνολικά το προηγούμενο έτος.