Το LinkedIn ξεπέρασε το 1 δισ. μελών, με νέα εργαλεία AI για τους επί πληρωμή συνδρομητές 

Το LinkedIn ξεπέρασε το 1 δισ. μελών, με νέα εργαλεία AI για τους επί πληρωμή συνδρομητές 
Linkedin logo displayed on a mobile phone. Yokohama, April 16, 2023. - 20230422_PD5596 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Ο νέος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα απαντά στο εάν ένας υποψήφιος είναι καλός για τον ρόλο, με βάση τις πληροφορίες στο προφίλ του.

Το φράγμα του 1 δισ. μελών ξεπέρασε το LinkedIn, με την πλατφόρμα της Microsoft να ανακοινώνει πως θα προσθέσει νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν τους χρήστες στην εύρεση θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 80% των μελών στην πλατφόρμα προέρχονται εκτός των ΗΠΑ.

Το LinkedIn διαθέτει μια δωρεάν βαθμίδα μέλους, αλλά προσφέρει επίσης συνδρομές από 30 δολάρια το μήνα.

Τα μέλη της βαθμίδας των 40 δολαρίων το μήνα θα έχουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να λένε σε έναν χρήστη, ο οποίος μπορεί να ψάχνει δεκάδες αγγελίες εργασίας, αν είναι καλός υποψήφιος με βάση τις πληροφορίες στο προφίλ του.

Το σύστημα μπορεί επίσης να προτείνει αλλαγές στο προφίλ του χρήστη, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός για μια θέση εργασίας.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να περάσουν «από αυτό που ήταν μέχρι πρότινος να βλέπουν απλώς μια θέση εργασίας και να αισθάνονται ανασφαλείς, στο να μπορούν να κάνουν τεράστια πρόοδο σε μία μόνο συνεδρία, μέχρι και προς μια αλληλεπίδραση» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τόμερ Κόχεν, επικεφαλής προϊόντος του LinkedIn.

Παράδειγμα για αναζήτηση εργασίας

Οι χρήστες που ψάχνουν για δουλειά μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο chatbot επιλέγοντας ερωτήσεις, όπως «Είμαι κατάλληλος για αυτή τη θέση εργασίας;» και «Πώς μπορώ να τοποθετηθώ καλύτερα για αυτή τη θέση εργασίας;».

Η πρώτη ερώτηση θα προτρέψει το εργαλείο AI να αναλύσει το προφίλ και την εμπειρία του χρήστη στο LinkedIn, με απαντήσεις όπως: «Το προφίλ σας δείχνει ότι έχετε εκτεταμένη εμπειρία στο μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, η οποία είναι σχετική με αυτή τη θέση». Το chatbot θα υποδείξει επίσης πιθανά κενά στην εμπειρία ενός χρήστη που θα μπορούσαν να τον βλάψουν στη διαδικασία υποβολής αίτησης για εργασία.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να συνεχίσει ρωτώντας ποιος εργάζεται στην εταιρεία, γεγονός που θα ωθήσει το chatbot να του στείλει μερικά προφίλ εργαζομένων- ενδεχομένως connections δεύτερου ή τρίτου βαθμού που έχει στην πλατφόρμα- στους οποίους ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να στείλει μήνυμα σχετικά με την ευκαιρία. Αυτό το μήνυμα μπορεί επίσης να συνταχθεί με τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το LinkedIn εισήγαγε επίσης την Τετάρτη ένα κουμπί που θα συνοψίζει τις μακροσκελείς αναρτήσεις σε μερικά βασικά σημεία, προσαρμοσμένα για κάθε χρήστη, δίνοντας για παράδειγμα σε έναν επαγγελματία πωλήσεων διαφορετικό μήνυμα από αυτό που διαθέτει προς έναν χρηματιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com