Το Matrix επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με Κιάνου Ρίβς και Κάρι Αν Μος

Το Matrix επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με Κιάνου Ρίβς και Κάρι Αν Μος
US actors Keanu Reeves (L), Carrie Anne Moss (C) and Laurence Fishburne (R) pose during the photocall for their film 'The Matrix Reloaded' (out of competition) directed by the Wachowski brothers at the 56th Film Festival in Cannes, on Thursday, 15 May 2003. EPA PHOTO NIVIERE/ASLAN/VILLARD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Variety, η παραγωγή της νέας ταινίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι-Αν Μος επιστρέφουν για την τέταρτη συνέχεια της ταινίας επιστημονικής φαντασίας The Matrix με τον Ριβς να υποδύεται για μια ακόμη φορά τον χάκερ Νίο.

Μία από τις δημιουργούς της ταινίας, η Λάνα Γουακόφσκι, θα υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της τέταρτης συνέχειας της ταινίας, που βγήκε για πρώτη φορά στις αίθουσες το 1999.

Οι πρώτες τρεις απέφεραν στο παγκόσμιο box office 1,6 δισ. δολάρια.

Όπως δήλωσε η Γουακόφσκι, πολλά από τα θέματα της πρώτης εκείνης ταινίας είναι «σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ».

Η πρώτη ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Πρωταγωνιστής της είναι ο προγραμματιστής υπολογιστών Τόμας Άντερσον- ο Κιάνου Ριβς- ο οποίος ζει μια μυστική ζωή ως χάκερ υπό το ψευδώνυμο «Νίο» και επιθυμεί να μάθει την απάντηση στην ερώτηση «τι είναι το Matrix».

Η ταινία ήταν τόσο επιτυχημένη ώστε να ακολουθήσουν δύο ακόμη: οι The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions.

Η τρίτη συνέχειά της ήταν η πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου που βγήκε στις αίθουσες σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα και ώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, BBC