Το mega deal των Fiat Chrysler – Renault-Nissan ίσως τελικά να μην είναι «νεκρό»

Το mega deal των Fiat Chrysler – Renault-Nissan ίσως τελικά να μην είναι «νεκρό»
epa07629404 (FILE) - Fiat Chrysler Automobiles (FCA) signage at the Chrysler Group World headquarters in Auburn Hills, Michigan, USA (reissued 06 June 2019). Media reports on 06 June 2019 state Fiat Chrysler has withdrawn its proposal of merger with Renault. Reports further state Renault board, that met 27 May to discuss the topic, was unable to reach a decision on Fiat Chrysler offer. EPA/RENA LAVERTY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους μετόχους της Nissan.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αυτή η ρήση ταιριάζει απόλυτα στις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της Fiat Chrysler και της Renault-Nissan που ελπίζουν ότι σύντομα θα αρχίσουν και πάλι οι συζητήσεις για την επικείμενη συγχώνευσή τους.

Τα στελέχη της Renault είναι αισιόδοξα ότι θα πάρουν το «πράσινο φως» των μετόχων της Nissan τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με τους επικεφαλής της FCA. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Thierry Bollore, σύμφωνα με το Bloomberg, δηλώνει ότι δεν συνέβη κάτι στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πρώτο μέλημα της Renault, πριν από τις επανέναρξη των συζητήσεων, είναι η αποκατάσταση της σχέσης της με τη Nissan. Επικεφαλής των δύο πλευρών αποκαλύπτουν ότι η συγχώνευση είναι αναγκαία, για να μπορούν να στηριχθούν στο μέλλον όλες οι αλλαγές που σημειώνονται στην βιομηχανία του αυτοκινήτου, αλλά και εν όψει της πρόκλησης για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.