Το μεγάλο «comeback» της Apple- Στο επίκεντρο νέα πρότζεκτ με ψηφιακές υπηρεσίες

Εν μέσω πτώσης στις πωλήσεις iPhone, ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει έμφαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Μετά από ένα δύσκολο 2018, η Apple επιστρέφει στη μόδα, με τους επενδυτές να αγκαλιάζουν το όραμα της εταιρείας για το μέλλον των ψηφιακών υπηρεσιών. Το ράλι της Apple (26%) φέτος πρόσθεσε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της τεχνολογικής εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το επόμενο τεστ για την εταιρεία είναι στις 30 Απριλίου, όταν θα προχωρήσει σε δημοσίευση αποτελεσμάτων. Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα έσοδα θα έχουν υποχωρήσει κατά 6%, σημειώνοντας τη χειρότερη ετήσια πτώση από το 2016, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται να είναι χαμηλότερα κατά 13%.

Εν μέσω πτώσης στις πωλήσεις iPhone, η Apple έχει δώσει έμφαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες, με μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και δυνητικά μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία παρουσίασε τέσσερα νέα πρότζεκτ, που περιλαμβάνουν υπηρεσία streaming και συνδρομή σε mobile gaming.

«Τελικά, η Apple θα γίνει επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και οι συσκευές ένας τρόπος για να βοηθούν στην κατανάλωση και την υποστήριξη αυτών των υπηρεσιών», σημειώνουν αναλυτές.

Οι μετοχές της Apple έχουν πάρει στήριξη φέτος από ευρύτερους παράγοντες. Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα σταμάτησε τις αυξήσεις επιτοκίων στα τέλη Ιανουαρίου, ανοίγοντας στους επενδυτές την όρεξη για μετοχές τεχνολογίας. Έχει υπάρξει επίσης προσεκτική αισιοδοξία όσον αφορά τον τερματισμό της εμπορικής κόντρας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

«Αν και επιμένουν οι ανησυχίες για τις τάσεις των iPhone, οι επενδυτές σήμερα επιλέγουν να επικεντρωθούν στο τμήμα υπηρεσιών της Apple», δηλώνουν αναλυτές της Lynx Equity Strateies, K.C. Rajkumar και JahanaraNissar.