Το μεγάλο «στοίχημα» της Airbus στην Κίνα

Το μεγάλο «στοίχημα» της Airbus στην Κίνα
epa06330528 (FILE) - The new Airbus A320neo aircraft taxis after landing from its first flight from the airport of Toulouse-Blagnac, southern France, 25 September 2014 (reissued 15 November 2017). According to media reports, Airbus has announced it is to sell 430 models of its A320neo aircraft in an order deal worth some 42.2 billion euros. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Photo: REUTERS

Η αεροπορική βιομηχανία ίσως συναρμολογήσει το νέο της αεροπλάνο στην Κίνα για να εξασφαλίσει παραγγελίες από την Άπω Ανατολή.

Η Airbus εξετάζει το ενδεχόμενο συναρμολόγησης του πιο πρόσφατου μοντέλου του αεροσκάφους A330neo στην Κίνα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κερδίσει παραγγελίες για το αεροπλάνο σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές στον κόσμο, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Η Airbus ίσως επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της στο Tianjin για να καλύψει τις ανάγκες συναρμολόγησης του μοντέλου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, δήλωσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Το σχέδιο μπορεί να μην προχωρήσει, προειδοποιούν. Ένας εκπρόσωπος της Airbus αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Airbus προσφέρθηκε στο παρελθόν να κατασκευάσει το A380 superjumbo της στην Κίνα με αντάλλαγμα παραγγελίες από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την καταλληλότητα του αεροπλάνου για την τοπική αγορά, σύμφωνα με δύο άτομα. Το μικρότερο και αποδοτικότερο από πλευράς καυσίμου A330neo ταιριάζει ενδεχομένως καλύτερα στη συγκεκριμένη αγορά, με περισσότερα από 200 αεροσκάφη του αρχικού μοντέλου να έχουν ήδη πωληθεί στην ασιατική χώρα.

Η κίνηση για την επέκταση του εργοστασίου στην Tianjin – το οποίο σήμερα συναρμολογεί το μοντέλο A320 της Airbus – έρχεται τη στιγμή που η Rolls-Royce λέγεται ότι προτίθεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα για να εξασφαλίσει μια συμφωνία πώλησης κινητήρων για το αεροπλάνο που αναπτύσσεται από την εταιρεία Commercial Aircraft Corp. of China (ή Comac). Η βρετανική εταιρεία προωθεί ένα εξελιγμένο μοντέλο του κινητήρα Trent 7000 για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο είναι και η μοναδική επιλογή για το A330neo. 

Η Κίνα πρόκειται να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία και θα χρειαστεί σχεδόν 8,000 αεροσκάφη αξίας 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Boeing Co.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει επίσης ορίσει την αεροδιαστημική βιομηχανία ως κλάδο προτεραιότητας, ενθαρρύνοντας τους δυτικούς παραγωγούς να ανοίξουν εργοστάσια στη χώρα.