Το μεσημέρι της Τετάρτης η τελική ετυμηγορία για τις ποινές των μελών της Χρυσής Αυγής

Το μεσημέρι της Τετάρτης η τελική ετυμηγορία για τις ποινές των μελών της Χρυσής Αυγής
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη μαζί με τους δικαστές στην έδρα του δικαστηρίου κατά την διάρκεια δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής συνεχίζεται η δίκη στο εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το δικαστήριο μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης των συνηγόρων που δεν σταμάτησαν τις προκλήσεις.

Για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, που πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία. Το δικαστήριο με την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, χωρίς να λείψουν και πάλι οι πιο ακραίες εκφράσεις. Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό “σκάστε” σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει Θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».