Το μήνυμα των επενδυτών στα McDonald’s: Ξεφορτωθείτε τώρα τα αντιβιοτικά

Το μήνυμα των επενδυτών στα McDonald’s: Ξεφορτωθείτε τώρα τα αντιβιοτικά
McDonald's product is pictured in a restaurant in Washington, July 23, 2010. McDonald's Corp reported weaker-than expected sales at established restaurants, overshadowing a profit beat for the second quarter, and shares dropped 2 percent. REUTERS/Molly Riley (UNTED STATES - Tags: BUSINESS FOOD) - RTR2GO3X

Με τις πωλήσεις να συνεχίζουν να πέφτουν, η ιστορική αλυσίδα fast food αναζητεί την χαμένη της «υγεία».

Πρόταση για να αφήσει στην άκρη τη χρήση αντιβιοτικών σε όλα της τα κρέατα έκανε ένας επενδυτής των McDonald’s από το Τέξας, με τις απαιτήσεις να περιορίζονται στη χρήση φαρμάκων μόνο για τα άρρωστα ζώα.

Τον Μάρτιο τα McDonald’s είχαν ήδη ανακοινώσει ότι προγραμματίζουν να μειώσουν τις ποσότητες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στα κοτόπουλα, χωρίς όμως να αλλάζει τίποτα στο μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας.

Εκπρόσωπος των επενδυτών της Congregation of the Benedictine Sisters of Boerne η οποία είναι μια οργάνωση γυναικών μοναχών, αναρωτήθηκε γιατί η πολιτική της εταιρείας περιορίζεται μόνο στο κοτόπουλο και δεν επεκτείνεται σε όλα τα είδη κρέατος, τα οποία είναι και τα πιο πολυ-χρησιμοποιημένα κι αποτελούν βάση για τα περισσότερα πιάτα των McDonald’s.

Η αμερικανική υγειονομική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις εταιρείες εστίασης και τροφίμων να μειώσουν κατά πολύ τη χρήση αντιβιοτικών στα κρέατα, και η οργάνωση που κατέθεσε το αίτημα προς τους άλλους μετόχους της McDonald’s έχει γνωστοποιήσει ότι μοιράζεται την ίδια άποψη με μερικούς ακόμη επενδυτές της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε θρυλικές μάρκες σε κρίση