Το μυστικό για να γίνετε πρόεδρος των ΗΠΑ

Το μυστικό για να γίνετε πρόεδρος των ΗΠΑ
Στην πολιτική, το μήνυμα είναι το παν.

Αλλά δεν κρίνονται όλα στις ομιλίες – ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες στις ιστοσελίδες των υποψηφίων μπορεί να τους δώσουν πλεονέκτημα.

Θα εγγραφόσασταν πιο πρόθυμα στη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αν σας το ζητούσαν λέγοντας «Εγγράψτε με» ή «Μπορείτε να υπολογίζετε σε μένα»; Είστε περισσότερο διατεθειμένοι να προσφέρετε εθελοντικά, αν δείτε μια γυαλιστερή εικόνα του υποψηφίου που περιβάλλεται από την οικογένειά του ή μια μαχητική φωτογραφία σε ένα συλλαλητήριο;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις απαντώνται από μια τεχνολογία που ονομάζεται Optimizely.

Κάποιοι προεδρικοί υποψήφιοι – η Χίλαρι Κλίντον, ο Πολ Ραντ, ο Ρικ Πέρι, ο Σκοτ Γουάλκερ και ο Μπόμπι Τζίνταλ – χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να προσαρμόσουν τις ιστοσελίδες της προεκλογικής εκστρατείας τους. Η ιδέα: να δημιουργήσουν ένα μήνυμα επιδέξια προσαρμοσμένο στους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Οι υποψήφιοι που χρησιμοποιούν το Optimizely δοκιμάζουν διαφορετικά μηνύματα, εικόνες και σχεδιαγράμματα για την ιστοσελίδα για να δουν ποιός συνδυασμός αυξάνει τις εθελοντικές εγγραφές και τις δωρεές.

«Η απλή ιδέα της δοκιμής A / B είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την πλατφόρμα μας», δήλωσε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Νταν Σιρόκερ. «Αν επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα και την επισκεφτώ και εγώ, θα βιώσουμε διαφορετικές εμπειρίες, και στη συνέχεια [τα επιτελεία των υποψηφίων] μετρούν ποιά είναι η πιο αποτελεσματική».

Το Optimizely δημιουργήθηκε το 2010 για να βοηθήσει από μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να προσαρμόσουν τις ιστοσελίδες τους. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 400 εργαζόμενους και 88 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Η ίδια η τεχνολογία γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής εκστρατείας του Ομπάμα. Ο Σιρόκερ, πρώην μηχανικός της Google, αποχώρησε από την εταιρεία για να κάνει ανάλυση δεδομένων για τον Ομπάμα το 2007. Η δουλειά του ήταν να χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να κάνει περισσότερους ανθρώπους να εγγραφούν στη λίστα αλληλογραφίας ή να κάνουν δωρεές.

Ο Σιρόκερ και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι ένα κουμπί που αναγράφει «μάθετε περισσότερα» αντί για «εγγραφείτε» ή «ελάτε μαζί μας τώρα», αύξανε την πιθανότητα ο επισκέπτης να εισάγει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Μια μαυρόασπρη εικόνα του Ομπάμα με την οικογένειά του επίσης αύξανε τη συμμετοχή. Και όταν η εικόνα και το «μάθετε περισσότερα» συνδυάστηκαν, ο Σιρόκερ αναφέρει ότι 40% περισσότεροι άνθρωποι καταχώρισαν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Μετά την εκστρατεία, ο Σιρόκερ κυκλοφόρησε το Optimizely, το οποίο επιτρέπει στον καθένα να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία.

Αυτές οι εκλογές, είπε ο Σιρόκερ, είναι μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους υποψηφίους να εκπέμψουν διαφορετικά μηνύματα.

Το Optimizely επιτρέπει στους υποψηφίους να «τρέχουν» πολλαπλές ψηφιακές καμπάνιες σε διάφορες κοινότητες, ανέφερε ένα ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών με στενούς δεσμούς με την εκστρατεία της Κλίντον.

Το 2012, τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν πελάτες. Ο Τζέισον Βάινσταϊν, που εργάστηκε για την ψηφιακή ομάδα του Ρόμνεϊ, δήλωσε ότι η εκστρατεία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον «εντοπισμό» περιεχομένου το 2012.

Για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Σιρόκερ παραθέτει ένα απίθανο παράδειγμα για έμπνευση: τους Όουκλαντ Α – μια ομάδα που έγινε γνωστή για τη στατιστική προσέγγισή που χρησιμοποίησε στο μπέιζμπολ.

«Η Όουκλαντ Α χρησιμοποίησε στοιχεία για να αποφασίσει ποιούς παίκτες να πάρει, αντί για τις προτάσεις των σκάουτερ», εξηγεί ο Σιρόκερ. «Τα πήγαν εξαιρετικά καλά. Ας δούμε τα δεδομένα και ας τα χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό μας, σε αντίθεση με τον τρόπο που κάνουμε πάντα, που βασίζεται στις παραδόσεις και τα ένστικτά μας».