Το «μυστικό» για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ τους άλλους

Το «μυστικό» για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ τους άλλους

Ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος για να προχωρήσετε στη ζωή και στην καριέρα σας είναι να μην σταματάτε να μαθαίνετε νέα πράγματα.

Η επιχειρηματικότητα αλλάζει με ρυθμούς φωτός. Πριν από είκοσι χρόνια, το διαδίκτυο ήταν σχεδόν νεκρό – η Google δεν είχε καν καταχωρήσει το domain της και το Facebook ήταν άγνωστό. Πριν μερικά χρόνια, ανακαλύψαμε σχεδόν πως σε όλους αρέσουν τα ηλιοβασιλέματα, τα βίντεο με γατάκια και τα ταξίδια. Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο των 140 χαρακτήρων στο Twitter και καμπάνιες online μάρκετινγκ.

Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο διαδίκτυο – σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αν μια μέρα δεν έχουμε πρόσβαση νιώθουμε μισοί.

Οι σημερινές ανάγκες αυξάνονται διαρκώς και εσείς πρέπει να ξέρετε τα πάντα και να είστε συνεχώς ενημερωμένοι. Ευτυχώς , υπάρχουν τρόποι για να το καταφέρετε και να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του αύριο.

1. Code Academy

Όπως λέει και το όνομα, η Ακαδημία θα σας μάθει να γράφετε κώδικα. Τα πάντα, από απλό HTML μέχρι PHP και jQuery καλύπτονται… ΔΩΡΕΑΝ.

2. General Assembly/Dash

Web development, marketing, product design, management και άλλα μαθήματα για όσους διψούν για γνώσεις.

3. Treehouse

Άλλη μια ιστοσελίδα που σας μαθαίνει κώδικα και προσφέρει διάφορα μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων.

4. Lynda

Πάνω από 4 εκατ. άτομα στον κόσμο χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα ώστε να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από τα 3.000 μαθήματα που είναι διαθέσιμα.

5. Skillshare

Το Skillshare είναι μια ακόμα εύκολη επιλογή για την ενίσχυση των δεξιοτήτων σας μέσω της online μάθησης. Οι φοιτητές πληρώνουν μόνο 10 δολάρια το μήνα για απεριόριστη πρόσβαση σε μαθήματα. Δείτε το!

6. Udemy

Μια σελίδα που σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων μέσα από προσωπικές παρουσιάσεις.

7. MIT OpenCourseWare

Το MIT OpenCourseWare προσφέρει μια διαδικτυακή έκδοση του περιεχομένου όλων των μαθημάτων του MIT , και είναι 100% δωρεάν.

8. Coursera

Είτε θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα, είτε κάποια επιστήμη στο πιο γνωστό σάιτ εκμάθησης σίγουρα θα βρείτε όσα ψάχνετε!

9. Udacity

Θέλετε να παρακολουθήσετε σεμινάρια που να αναγνωρίζονται; Μόλις βρήκατε την ιστοσελίδα που ψάχνατε!

10. Dabble

Το Craigslist της εκμάθησης!