Το νέο emoji της Apple γιορτάζει το εμβόλιο κορωνοϊού

Το νέο emoji της Apple γιορτάζει το εμβόλιο κορωνοϊού
pexels
Ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να τιμήσει την παγκόσμια προσπάθεια για τη δημιουργία τείχους ανοσίας.

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η Apple αποφάσισε να γιορτάσει το γεγονός αλλάζοντας το emoji με τη σύριγγα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες που θα το χρησιμοποιούν, στο εξής δεν θα βλέπουν τις σταγόνες αίματος στην άκρη του, καθώς η εταιρεία φροντίζει το εικονίδιο πλέον να θυμίζει περισσότερο εμβόλιο.

Το νέο emoji είναι διαθέσιμο μόνο για τα μέλη του beta program της εταιρείας, σύντομα όμως θα διατεθεί και στο ευρύ κοινό με την αναβάθμιση iOS 14.5. Αν και τα νέα emoji συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες πριν την έγκρισή τους, η αλλαγή σχεδιασμού ενός ήδη υπάρχοντος emoji επιφέρει αντίστοιχα αποτελέσματα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Κιθ Μπρόνι της Emojipedia, μια υπηρεσία που κατά αρχεία για τις αλλαγές στον σχεδιασμό, αλλά και για τη δημοτικότητα των προσφιλών εικονιδίων.

Το emoji με τη σύριγγα χρονολογείται στο 1999 και χρησιμοποιούνταν κυρίως για να παραπέμψει στην αιμοδοσία στην Ιαπωνία. Συχνά οι χρήστες το εντάσσουν σε συζητήσεις περί αιμοδοσίας ή ακόμη και για να συμβολίσουν το τατουάζ, εξηγεί ο Μπρόνι στους Times της Νέας Υόρκης.

«Όταν προσφέρεις σε κάποιον ένα εργαλείο επικοινωνίας, θα το χρησιμοποιήσει όπως ο ίδιος πιστεύει», συνεχίζει. «Έχουμε δει διάφορα emoji να αποκτούν πολλαπλές σημασίες».

Ο Μπρόνι εξηγεί ότι άρχισε να παρατηρεί αύξηση στη χρήση του emoji στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, και ότι παρατήρησε ότι σε συζητήσεις στο Twitter συμπεριλαμβανόταν συχνά για να παραπέμψει στα εμβόλια κορωνοϊού.

Ο Μπρόνι αναφέρει στους Times ότι πιστεύει πως η αλλαγή αυτή θα είναι μόνιμη, ενώ πιστεύει ότι το παράδειγμα της Apple θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Επιπλέον, επισημαίνει ότι ένα emoji εμβολίου έτσι κι αλλιώς θα χρησιμοποιείται μάλλον συχνότερα από εκείνο με τη σύριγγα, καθώς οι σταγόνες αίματος το καθιστούσαν πιο «απειλητικό» για τους χρήστες.