Το νέο εντυπωσιακό υποβρύχιο εστιατόριο της Νορβηγίας

Το νέο εντυπωσιακό υποβρύχιο εστιατόριο της Νορβηγίας

Αυτοί που θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Under θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα.

Το «Under» που πρόκειται να γίνει το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης, άνοιξε τις διαδικτυακές κρατήσεις του για ημερομηνίες που ξεκινούν τον Απρίλιο του 2019. Προκειμένου να απολαύσουν εξ ολοκλήρου την εμπειρία- και τα εποχιακά πιάτα που προετοιμάζονται υπό τη διεύθυνση του σεφ Nicolai Ellitsgaard- οι επισκέπτες καλούνται να αφιερώσουν έως και 3,5-4 ώρες στο δείπνο τους. Αυτοί που θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της υπόγειας θαλάσσιας θέας που προσφέρει το Under θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, όμως, καθώς για πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες έχουν ήδη σχηματιστεί λίστες αναμονής. Όταν οι πόρτες του εστιατορίου ανοίξουν την επόμενη άνοιξη, το Under θα είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου.

Το Under κατασκευάστηκε κάτω από την ακτή του Båly, μια ήσυχη πόλη στην νοτιότερη ακτή της Νορβηγίας, κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Όσοι δεν αισθάνονται άνετα να δειπνήσουν κάτω από το νερό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοίχοι του Under έχουν ένα μέτρο πάχος και είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να αντέχουν την πίεση και τις δονήσεις ενός θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ουσιαστικά, η Snøhetta, η αρχιτεκτονική εταιρεία πίσω από το Under, είναι τόσο σίγουρη για το σχέδιό της, που επίτηδες επέλεξε να τοποθετήσει το εστιατόριο σε νερά που γνωρίζει ότι είναι άγρια.

Το Under εκτείνεται σε τρεις ξεχωριστούς ορόφους. Ο πάνω όροφος είναι η είσοδος και η γκαρναρόμπα, στο δεύτερο όροφο υπάρχει ένα champagne bar και στον κάτω όροφο το εστιατόριο, όπου βρίσκονται δύο μεγάλα τραπέζια και διάφορα μικρότερα χωρητικότητας 8 έως 100 καλεσμένων. Όλα τα τραπέζια προσφέρουν μια εντυπωσιακή θέα στο κεντρικό πανοραμικό παράθυρο, το οποίο έχει έκταση 11 μέτρων και ύψος 4 μέτρων. Η Snøhetta έχει τοποθετήσει σε στρατηγικά σημεία φώτα τόσο στο εσωτερικό του εστιατορίου όσο και στο βυθό της θάλασσας προκειμένου να αναδειχθεί η εξαιρετική θαλάσσια ζωή που υπάρχει κοντά στο εστιατόριο.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία, γνωστή για το ότι δεν κατασκευάζει κτίρια με μια μόνο χρήση, το Under θα λειτουργεί ακόμα ως ερευνητικό κέντρο για θαλάσσιους βιολόγους και άλλους ερευνητές που μελετούν τη συγκεκριμένη υποβρύχια πανίδα.

Φωτογραφίες: under.no