Το νέο κατάστημα Goody’s στο Σύνταγμα και η προειδοποίηση για την υψηλή φορολογία

Η επόμενη μέρα της εταιρείας μετά τη σειρά αλλαγών σε όλα της τα καταστήματα και η ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ένα νέο μέλος, το οποίο θα εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό στην «καρδιά» του Συντάγματος, υποδέχτηκε η οικογένεια των Goody’s. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG, Θανάσης Παπανικολάου, τόνισε πως μέσω αυτής της επενδυτικής κίνησης, ύψους 600.000 ευρώ, ο όμιλος φιλοδοξεί σε ένα restart στο χώρο της εστίασης, καθώς στο εν λόγω κατάστημα επί των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων ο πελάτης θα έρθει αντιμέτωπος με έναν τρόπο λειτουργίας στηριζόμενο σε διεθνή πρότυπα.

«Έπειτα από 40 χρόνια, μετά το άνοιγμα του πρώτου μας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουμε το νέο μας κατάστημα στο Σύνταγμα, το οποίο θα ξεχωρίσει για τις προϊόντικές καινοτομίες του. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο να μεταφέρουμε ιδέες που έχουμε δει στην Ευρώπη και την Αμερική, λόγω της διεθνούς μας παρουσίας και να πρωτοπορήσουμε υιοθετώντας τες στην Ελλάδα. Το σημείο είναι ιδανικό και πιστεύουμε ότι θα προσφέρει και την αντίστοιχη δυναμική».

Στο νέο κατάστημα που θα αποτελέσει πρότυπο για τις αλλαγές που θα συντελεστούν σε 20 περίπου υφιστάμενα καταστήματα, θα εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής με πιστωτικές κάρτες, καθώς και εκείνο της ηλεκτρονικής παραγγελίας εντός του καταστήματος.

Την ίδια ώρα, μολονότι μέσα στην κρίση έκλεισαν 40 καταστήματα Goody’s σε Β. Ελλάδα και Ανατολική Μακεδονία, μειώνοντας τον αριθμό από τα 165 σε 125, η διοίκηση του Ομίλου δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την επέκταση στην Περιφέρεια με πιο μικρά μαγαζιά, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία της στα αεροδρόμια. «Εδώ και 4 μήνες βρισκόμαστε σε  συνεργασία με τη Fraport, μέσω της Olympic Catering. Πιστεύω ότι από το Φεβρουάριο του 2017 θα έχουμε μια πιο σημαντική παρουσία από αυτή που έχουμε σήμερα στα αεροδρόμια. Ποντάρουμε πολύ σε αυτή τη συνεργασία, αλλά και στην πορεία του ελληνικού τουρισμού».

Πτώση 8%-10% στον κλάδο της εστίασης στο εννεάμηνο

Αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον κλάδο της εστίασης, ο Θανάσης Παπανικολάου επεσήμανε πως πρόκειται για μια δύσκολη αγορά, η οποία έχει δεχτεί πτώση 8% έως 10% σε επίπεδο εννεαμήνου, με τη διαθέσιμη καταναλωτική δαπάνη να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τον ΦΠΑ να «αφαιμάζει» τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Διευκρίνισε δε πως ο καφές και το burger εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες τιμές με αυτές που ίσχυαν το 2012. «Τα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των μαγαζιών που ανοίγουν και κλείνουν στον κλάδο της εστίασης είναι σχεδόν ο ίδιος. Υπάρχει μια μεγάλη ανακύκλωση χωρίς ουσία. Ακόμη και αν «ξεφυτρώνουν» πολλές αλυσίδες, στην εστίαση η επιτυχία είναι συνυφασμένη με τη διάρκεια. Τόσο εμείς, όσο και εταιρείες όπως η McDonald’s, δεν ανοίγουμε συνέχεια μαγαζιά. Η στρατηγική μας βασίζεται στις αναδιαρθρώσεις».

Ο Θανάσης Παπανικολάου πρόσθεσε πως ο ΦΠΑ στα επίπεδα του 24% είναι ανασταλτικός παράγοντας για την εστίαση, ενώ δημιουργεί φοροδιαφυγή και παραβατικότητα. «Με ένα ΦΠΑ 13% πιστεύω ότι το κράτος θα μπορεί να εισπράττει στην ώρα του και θα έχουν χρήματα όλοι. Πρέπει να πειστούν προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι θεσμοί» τονίζει ο κ. Παπανικολάου, επισημαίνοντας πως τα Goody’s Burger House είναι εστιατόρια και όχι fast food, τα οποία στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία, αφού τα τελευταία 2 χρόνια οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ. «Περάσαμε και δύσκολες χρονιές χωρίς κέρδη. Πλέον έχουμε επιστρέψει σε μια μικρή μονοψήφια κερδοφορία» είπε καταληκτικά.

Το ‘α εξάμηνο του 2017 τα πρώτα Goody’s στην Κίνα

Η εξωστρέφεια αποτελεί στοιχείο που παραμένει ψηλά στην στρατηγική ατζέντα της Goody’s, που διαθέτει παρουσία και στο εξωτερικό διατηρώντας, από τα 125 συνολικά μαγαζιά,  7 καταστήματα σε Αυστραλία και Βαλκάνια.

Το μεγάλο «στοίχημα» είναι η Κίνα, αγορά στην οποία η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ενός μεγάλου συμβολαίου. «Είμαστε σε τελικές συζητήσεις με επιχειρηματικό όμιλο στην Κίνα και εκτιμούμε ότι το deal θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017.  Έχουμε βρει συνεργάτες στην τοπική αγορά που θα παράγουν τα προϊόντα μας και θα τοποθετηθούμε σε πόλεις άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Στόχος μας είναι να ανοίξουν τα καταστήματά μας μέσα στο ά εξάμηνο του νέου έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.