Το νέο SUV Model Y ίσως σώσει την παρτίδα για την Tesla

Το νέο SUV Model Y ίσως σώσει την παρτίδα για την Tesla
epa07438720 A handout photo dated 07 March 2019 and made available 15 March 2019 by US automobile manufacturer Tesla, showing the new Tesla Model Y electric car that Tesla says will be released as of from 2020, Los Angeles, California, 14 March 2019. Model Y is an all-electric, mid-size SUV, starting at 39,000 USD for the standard version and 47,000 USD for the long-range version has a range of 300 miles or some 480 kilometers. EPA/TESLA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo:
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εταιρεία μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα. Θα τα καταφέρει;

του Don Reisinger

Το νέο crossover SUV της Tesla ίσως δώσει την ώθηση που χρειάζεται η εταιρεία για να ανέβει επίπεδο, σύμφωνα με έναν αναλυτή.

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές την Παρασκευή, ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, αποκάλεσε το νέο Model Y «ένα δυνητικό game changer». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η αγορά SUV προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την Tesla και η τιμή εκκίνησης του μοντέλου, στα 39.000 δολάρια για το βασικό, είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Model Y σε ένα ιδιωτικό event την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Το SUV έρχεται σε μια ποικιλία εκδόσεων, ανάλογα με την επιλογή αυτονομίας της μπαταρίας και άλλες λειτουργίες, όπως π.χ. την κίνηση 4×4.

Το νέο SUV της Tesla θα είναι 7θέσιο, αν και θα προστεθεί σύντομα και μια 5θέσια έκδοση. Σύμφωνα με την Tesla, το Model Y θα διαθέτει πολλά από τα αξεσουάρ που συνοδεύουν άλλα μοντέλα της εταιρείας, όπως π.χ. το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης Autopilot και μια πανοραμική γυάλινη οροφή.

Η Tesla σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή του Model Y το 2020 και ίσως αρχίσει να δέχεται προ-παραγγελίες φέτος.

Όμως, αυτό που έσπειρε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των υποστηρικτών της Tesla είναι η τιμή του μοντέλου. Τα 39.000 δολάρια το κατατάσσουν στη μέση της αγοράς SUV, ενώ και η έκδοση Performance των 60.000 δολαρίων το καθιστά ανταγωνιστικό προς τις περισσότερες άλλες μάρκες.

Συνολικά, ο Ives θεωρεί το Model Y μια «έξυπνη και στρατηγική κίνηση από τη Musk & Co.». Ο ίδιος προσέθεσε ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, το Model Y ίσως καταλήξει να αντιπροσωπεύει έως και 20% των συνολικών πωλήσεων της Tesla, ενώ μπορεί να δώσει ώθηση στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας.

Πηγή: fortune.com