Το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ έχει πουλήσει ήδη πάνω από 3,3 εκατ. αντίτυπα

Το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ έχει πουλήσει ήδη πάνω από 3,3 εκατ. αντίτυπα
Copies of the book of the play of Harry Potter and the Cursed Child parts One and Two are displayed at a bookstore in London, Britain July 31, 2016. REUTERS/Neil Hall - RTSKER0 Photo: REUTERS

Το εκδοτικό φαινόμενο Χάρι Πότερ, συνεχίζει να σπάει τα ταμεία.

Το λανσάρισμα του νέου βιβλίου του Χάρι Πότερ, έκανε τους αναγνώστες και τα βιβλιοπωλεία στις ΗΠΑ να το γιορτάζουν με μεταμεσονύχτια πάρτι.

Η «μανία» που ακούει στο όνομα  Χάρι Πότερ παραμένει ζωντανή καθώς αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» (πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Cursed Child), το οποίο έχει μορφή σεναρίου, ανακοινώθηκε ότι 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήθηκαν μόνο στις ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ 31ης  Ιουλίου και 10ης Αυγούστου 2016.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε ότι ο ενθουσιασμός για την έκδοση ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί μέρος Α’ και Β’ είναι πολύ μεγάλος και ό,τι έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα επτά προηγούμενα βιβλία» δήλωσε η Ellie Berger, πρόεδρος της Scholastic Trade.

Η εκδοχή σε μορφή σεναρίου του βιβλίου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία θεατρικής παραγωγής στο London’s West End, πούλησε 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις δυο ημέρες στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι φαν του μάγου-εκδοτικό φαινόμενο, έχουν στα χέρια τους την νέα ιστορία στην οποία ο Χάρι Πότερ, 19 χρόνια μετά από την εξόντωση του Βόλτεμορτ, εστιάζει στη νέα γενιά μάγων.

 

Πηγή: Fortune.com