Το νερό από τον Ψηλορείτη της Κρήτης που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Το νερό από τον Ψηλορείτη της Κρήτης που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Σε ανοδική τροχιά το 2017 η ΖΑΡΟΣ ΑΕ - Αυξημένες πωλήσεις και εξαγωγές παρουσίασε η εταιρεία.

Αυξημένες πωλήσεις και εξαγωγές παρουσίασε η εταιρεία ΖΑΡΟΣ ΑΕ το 2017.  Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών στη χρήση 2017 ανήλθε σε 11.800.000 ευρώ έναντι 11.063.000 ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 6,3%.

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση πωλήσεων εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία, το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική.

Οι εξαγωγές του νερού ZARO’S παρουσίασαν αύξηση 24% σε καθαρή αξία με την αυξητική τάση αυτή να αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα θετικά αποτελέσματα του 2017 είναι συνέπεια του επιτυχημένου επιχειρηματικού πλάνου, που υλοποιεί η εταιρεία, για δυναμική ανάπτυξη στην εσωτερική αγορά και επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, με παράλληλη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι για την ποιότητά του νερού το νερό ZAROS, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, κέρδισε την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Εμφιαλωμένο Νερό του Κόσμου», στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting.

Η εταιρεία ΖΑΡΟΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1980. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ZARO’S πλησίον του χωριού Ζαρός από όπου πήρε και το όνομα του.

Η εταιρεία παράγει και διαθέτει στην αγορά το εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό και ανθρακούχο μεταλλικό νερό ZAROS, σύμφωνα με την ΔΥΓ2 ΓΠ 41602/8.5.2008, καθώς και επιτραπέζιο νερό με διάφορες ιδιωτικές ετικέτες (private labels – φασόν).

Το σύνολο των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας βρίσκεται εγκατεστημένο έξω από τον Ζαρό του Δήμου Φαιστού στο Νομό Ηρακλείου σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 15.850,8 τ.μ. Εκεί βρίσκεται η πιστοποιημένη πηγή Αμάτι από την οποία εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO’S με υπερσύγχρονα μηχανήματα.