Το Netflix έχασε 200.000 συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο και εκτιμά ότι θα χάσει 2 εκατομμύρια περισσότερους

Το Netflix έχασε 200.000 συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο και εκτιμά ότι θα χάσει 2 εκατομμύρια περισσότερους
Blurry Netflix logo in the foreground on a phone screen with Disney+, OCS and Prime Video logos reflected sharply in the background. Logo Netflix flou au premier plan sur l ecran d un telephone avec ceux de Disney+, OCS et Prime Video qui se refletent nets en arriere plan. (Photo by Antoine de Raigniac / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP

του Chris Morris

Η κακή Τρίτη του Netflix επεκτείνεται και την Τετάρτη.

Η μετοχή της υπηρεσίας streaming υποχώρησε κατά 132 δολάρια στις πρώτες συναλλαγές – σχεδόν 38% πτώση. Αυτή είναι η πιο απότομη πτώση που έχει δει η εταιρεία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Η πτώση ακολουθεί την έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας, όπου ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και αναμένει να χάσει άλλα 2 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αυτό το τρίμηνο.

Η διάχυση της απογοήτευσης των επενδυτών επηρέασε και άλλους παρόχους streaming, συμπεριλαμβανομένων των Disney και Warner Bros. Discovery.

Το πρώτο τρίμηνο «ενσωμάτωσε την τέλεια καταιγίδα του κορεσμού της εγχώριας αγοράς, του ανταγωνισμού για το περιεχόμενο, του ανταγωνισμού για τους συνδρομητές, του πληθωρισμού και μιας άστοχης αύξησης των τιμών», δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush, Michael Pachter. «Τις επιπτώσεις όλων αυτών των παραγόντων επιδείνωσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αντίστοιχες παγκόσμιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία».

Το Netflix σημείωσε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ο κόσμος έσπευσε στην υπηρεσία για να …καταβροχθίσει σειρές όπως το Tiger King και το The Crown. Η εταιρεία ελπίζει ότι η πρεμιέρα του Stranger Things 4 στις 27 Μαΐου θα βοηθήσει να διατηρήσει ορισμένους συνδρομητές, αλλά οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί λόγω του κορεσμού της αγοράς και του όγκου του νέου περιεχομένου στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι συχνά φθηνότερες.

Το Netflix έχει ανακοινώσει ότι είναι ανοιχτό στο να διερευνήσει μια επιλογή με διαφημιστική υποστήριξη, η οποία, σύμφωνα με τον Pachter, θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στη μετοχή, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση.

«Εάν η Netflix αναπτύξει μια εκδοχή με υποστήριξη διαφημίσεων, η μετοχή θα ανταποκριθεί πιθανότατα ευνοϊκά, αλλά αναμένουμε ότι η διοίκηση θα δοκιμάσει την ιδέα για τουλάχιστον αρκετά τρίμηνα πριν ανακοινώσει μια σημαντική αλλαγή», δήλωσε. «Θα παραμείνουμε στο περιθώριο μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις ότι το Netflix είναι και πάλι μια αναπτυσσόμενη εταιρεία».