Το Netflix κάνει «άλματα» στην παραγωγή ταινιών το 2018

Το Netflix κάνει «άλματα» στην παραγωγή ταινιών το 2018
Photo:

Η εταιρεία παραγωγής δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει 86 ταινίες και τουλάχιστον 17 από αυτές θα είναι σε γλώσσες άλλες από τα αγγλικά. 

Το Netflix βελτιώνει το αρχείο ταινιών του, με νέες, παραγωγής του. Ο κολοσσός του streaming έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει 86 ταινίες αυτή τη χρονιά, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνιστική εταιρεία παραγωγής.

Η εταιρεία με τον στενότερο ανταγωνισμό στις κυκλοφορίες ταινιών για το 2018 είναι η Universal Studio, που έχει προγραμματίσει 39, σύμφωνα με το Reuters. Η Sony και η Lionsgate ακολουθούν με 26 ταινίες, ενώ η Amazon Studios έχει 10-12 ταινίες προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν φέτος. Το Netflix ξεχώρισε και πέρυσι με την κυκλοφορία 61 ταινιών.

Είναι ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά τον προϋπολογισμό της εταιρείας, καθώς την τοποθετεί 8 δισεκατομμύρια πίσω από το πρόγραμμα για το 2018, αν και αυτό το νούμερο περιλαμβάνει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και υλικό από άλλα στούντιο παραγωγής.

Το Netflix δήλωσε στο Reuters ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στο να ικανοποιήσει ένα παγκόσμιο κοινό, καθώς τουλάχιστον 17 από αυτές τις ταινίες θα είναι σε γλώσσες άλλες από τα αγγλικά. Η ανακοίνωση των κυκλοφοριών έγινε μετά τη δήλωση της Walt Disney Co. ότι θα σταματήσει τη διάθεση των νέων της ταινιών στους πελάτες του αμερικανικού Netflix από τις αρχές του 2019, προκειμένου να ενισχύσει τη δική του υπηρεσία streaming.

Αυτό, βέβαια, δεν φαίνεται να επηρρεάζει τη Netflix, αφού, όπως δήλωσε η εταιρεία στο Reuters, ο μέσος αριθμός θεατών για τις 33 ταινίες που κυκλοφόρησε προς το παρόν μέσα στο 2018, ήταν 9 εκατομμύρια. Μάλιστα, οι μετοχές της εταιρείας φαίνεται να ανταποκρίνονται στο θετικό κλίμα, καθώς η μετοχή της Netflix βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ.

Μεταξύ των ταινιών που θα κυκλοφορήσει το Netflix στο επόμενο διάστημα είναι και ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας δέκα ωρών για τον Μάικλ Τζορνταν και τους Bulls.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται για συνεργασία του Netflix με το ESPN Films και θα έχει τίτλο «The Last Dance», ενώ η σκηνοθεσία θα γίνει από τον Jason Hehir. Θα αποτελείται από 500 ώρες βίντεο που δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ πριν, από τη σεζόν του πρωταθλήματος 1997-1998, που αποτέλεσε το τέλος της «δυναστείας» των Bulls.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η ταινία, το κοινό μπορεί να περιμένει το ντοκιμαντέρ στο Netflix μέσα στο 2019.