Το Netflix μόλις ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην ιστορία του

Το πρωτότυπο περιεχόμενο κοστιζεί ακριβά.

Οι τιμές του Netflix παίρνουν την ανιούσα. Η διάσημη υπηρεσία streaming αυξάνει το κόστος των συνδρομών της για να αντεπεξέλθει στα πολύ αυξημένα κόστη των παραγωγών.

Το βασικό συνδρομητικό πλάνο της πλατφόρμας στις ΗΠΑ που σήμερα κοστίζει 11 δολάρια, θα ανέβει στα 13 δολάρια το μήνα. Το premium πακέτο που διπλασιάζει τις οθόνες προβολής και προσφέρει Ultra HD περιεχόμενο θα πάει από τα 14 δολάρια στα 16$. Τέλος το φτηνότερο πακέτο αυξάνεται από τα 8$ στα 9 δολάρια.

Η αύξηση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο του συνδρομητικού κόστους από την ημέρα της δημιουργίας της πλατφόρμας. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που το βασικό πλάνο ακριβαίνει. Οι νέοι πελάτες του Netflix στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να πληρώνουν σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο, ενώ οι υπάρχοντες συνδρομητές θα δουν να αυξάνεται ο λογαριασμός τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η αύξηση των τιμών έγινε για να επιτρέψει στο Netflix να «συνεχίσει τις επενδύσεις στο ψυχαγωγικό του περιεχόμενο και να βελτιώσει το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη του».

Τα τελευταία χρόνια το Netflix επενδύει τεράστια ποσά στο πρωτότυπο περιεχόμενό του, όμως αυτό ακριβώς είναι το δυσκολότερο εγχείρημα: να καταφέρει να αντέξει τα έξοδα. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018, οι συνδρομητές του έφταναν τα 137 εκατ. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι μια αύξηση λίγων δολαρίων ανά λογαριασμό, θα αποτελέσει το κατάλληλο «καύσιμο» για να συνεχιστούν οι επενδύσεις στο περιεχόμενο.

Σχετικά άρθρα