Το Nintendo Switch πάει…σχολείο

Το Nintendo Switch πάει…σχολείο

Στόχος είναι η ενίσχυση δεξιοτήτων των μαθητών, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων.

της Lisa Marie Segarra

Από πέρυσι, όταν και λανσαρίστηκε, το Nintendo Switch έχει αποδειχθεί μια τεράστια επιτυχία. Τώρα, το Switch ετοιμάζεται να μπει και στις σχολικές τάξεις. Μία νέα συνεργασία μεταξύ της Nintendo και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Institute of Play, ο οποίος εστιάζει στην εκπαίδευση, φέρνει το Nintendo Labo σε σχολεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος. Τα κιτ του Nintendo Labo επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν μεταξύ άλλων μουσικά όργανα, ένα καλάμι ψαρέματος, και ένα ρολόι από χαρτόνι.

Οι δημιουργίες, οι οποίες ονομάζονται Toy-Cons, λειτουργούν με το Switch και θα αποτελέσουν το επίκεντρο του νέου πιλοτικού προγράμματος. Τα κιτ θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων, σύμφωνα με κοινή δήλωση της Nintendo και του Institute of Play.

Οι δυο τους σχεδιάζουν να επεκτείνουν το πρόγραμμα σε περίπου 100 σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ για το σχολικό έτος 2018-2019, μετά από το πιλοτικό πρόγραμμα. Αυτό το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναμένεται να φτάσει σε 2.000 μαθητές ηλικίας μεταξύ 8 και 11 ετών. «Η εφευρετικότητα του Nintendo Switch οδήγησε στο Nintendo Labo ώστε να δοθεί στα παιδιά ένας διασκεδαστικός τρόπος να εξερευνήσουν μαζί βασικά θέματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής, τεχνών, και μαθηματικών, και να διασκεδάσουν κατακτώντας μια θεμελιώδη κατανόηση της τεχνολογίας πίσω από αυτά τα θέματα. Ελπίζουμε ότι τα προγράμματά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν, να αναρωτηθούν, να επιλύσουν προβλήματα και, στην πορεία, να ενθουσιαστούν με τη σχεδίαση και την τεχνολογία – διασκεδάζοντας παράλληλα», αναφέρει ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής, Reggie Fils-Aime, σε δήλωσή του.

Το πρόγραμμα μάθησης αναπτύχθηκε από το Institute of Play, το οποίο απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, ερευνητές και σχεδιαστές παιχνιδιών, και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προγραμμάτων με επίκεντρο τη «μάθηση με βάση το παιχνίδι». «Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέα εργαλεία και τεχνολογίες που συνδυάζουν τη μάθηση με το πνεύμα του παιχνιδιού, και στο Nintendo Labo βρήκαμε μια εμπνευσμένη και καινοτόμο προσέγγιση», δήλωσε η Arana Shapiro, εκτελεστική συνδιευθύντρια του Institute of Play. «Οι εκπαιδευτικοί στο πιλοτικό πρόγραμμα βλέπουν ήδη πώς το Nintendo Labo ταιριάζει με την τάξη και τώρα μπορούμε να εισάγουμε αυτή τη δυναμική σε σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα».