Το Νο2 του Facebook θρηνεί τον χαμό του συζύγου της

Το Νο2 του Facebook θρηνεί τον χαμό του συζύγου της

Ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Σέρυλ Σάντμπεργκ, Ντέιβ Κόλμπεργκ, απεβίωσε ξαφνικά την Παρασκευή.

«Είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός». Αυτή ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Facebook μετά την είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Ντέιβ Κόλμπεργκ, CEO της εταιρείας SurveyMonkey και συζύγου της γενικής επιχειρησιακής διευθύντριας του Facebook, Σέρυλ Σάντμπεργκ.

Σε ανάρτησή του ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έγραψε ότι ο Κόλμπεργκ απεβίωσε την Παρασκευή ενώ ήταν σε διακοπές με τη σύζυγό του, με την αιτία θανάτου να παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Σάντμπεργκ επέστρεψε εσπευσμένα στις ΗΠΑ το Σάββατο. «Η Σέρυλ είναι ένας δυνατός άνθρωπος και γνωρίζει ότι το μυαλό και η σκέψη όλων μας είναι σε αυτήν», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ. «Αυτό το οποίο έχει ζητήσει από όλους είναι να σεβαστούμε την επιθυμία της να μην ενοχληθεί αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα μας ενημερώσει εκείνη όταν είναι έτοιμη», συμπλήρωσε.

Ο Κόλμπεργκ ήταν 47 ετών και μπήκε στην εταιρεία SurveyMonkey το 2009. Νωρίτερα είχε ιδρύσει την μουσική startup Launch Media την οποία εξαγόρασε το 2001 η Yahoo!.

«Η ευφυΐα, το θάρρος και η ηγετικότητα του Ντέιβ υπερκαλύπτονταν από την συναδελφικότητα, τη φιλικότητα και την καλοσύνη του», ανακοίνωσε η SurveyMonkey, τονίζοντας ότι όλοι στην εταιρεία είναι συντετριμμένοι.

Ο Κόλμπεργκ και η Σάντμπεργκ παντρεύτηκαν το 2004 και απέκτησαν δύο μικρά κορίτσια. Τότε ο Κόλμπεργκ ήταν αντιπρόεδρος της Yahoo! Music και η Σάντμπεργκ αντιπρόεδρος της Google, στην οποία εργάστηκε από το 2001 έως το 2008.

Τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Ο Ντικ Κοστόλο, γενικός διευθυντής στο Twitter, έγραψε: «Τα νέα μάς ράγισαν την καρδιά. Ο Ντέιβ ήταν ένας από τους πραγματικά σημαντικότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ένας απίστευτα ξεχωριστός χαρακτήρας».

Ο Ρόμπερτ Κόλμπεργκ, αδερφός του Ντέιβ Κόλμπεργκ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Θρηνούμε τον θάνατό του και κρατούμε όλοι στη μνήμη μας πόσο ξεχωριστός σύζυγος, πατέρας, αδερφός, γιος και φίλος ήταν. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της θλίψης για την απώλειά του, αλλά αυτό που επιθυμούμε είναι τα παιδιά του να μάθουν τι σήμαινε ο πατέρας τους για όλους μας».