Το όραμα της Samsung για μια καθημερινή εμπειρία Internet of Things

Το όραμα της Samsung για μια καθημερινή εμπειρία Internet of Things

Οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες της νοτιοκορεατικής εταιρείας που παρουσίασε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

 

Η Samsung Electronics παρουσίασε την Τρίτη στη διεθνή έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2018 το όραμα και τη στρατηγική της για μια ευφυή εμπειρία Internet of Things (IoT). Η τενχολογική εταιρεία ανακοίνωσε το πλάνο της να εξελίξει την υιοθέτηση του IoT μέσω μιας ανοικτής, σταθερής και έξυπνης πλατφόρμας.

«Στη Samsung πιστεύουμε ότι το IoT θα πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο το άνοιγμα ενός διακόπτη. Με τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθιστούμε το loT ευκολότερο και ακόμη πιο απρόσκοπτο», δήλωσε ο Hyunsuk (HS) Kim, President, Head της Samsung Consumer Electronics και της Samsung Research. «Ακόμη, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την υιοθέτηση του IoT για όλους και να κάνουμε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές της Samsung ευφυείς μέχρι το 2020. Αυτές οι εξελίξεις θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη μιας απρόσκοπτης και εύκολης διασυνδεδεμένης ζωής».

Ευφυΐα των Πράγματων για Όλους

Η φιλοσοφία της Samsung για το IoT είναι βασισμένη στην ανοικτή καινοτομία, καθιστώντας την πιο προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους και επιτρέποντάς τους να έχουν προσωποποιημένες εμπειρίες, χάρη στην ευφυΐα που ενσωματώνει. Χάρη σε μία ισχυρή γκάμα συσκευών, που περιλαμβάνει τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές και smartphones, καθώς και στην ηγετική θέση της Samsung στην 5G συνδεσιμότητα, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει ένα ανοικτό οικοσύστημα ΙοΤ μέσω της εφαρμογής SmartThings.

Η Samsung συνεργάζεται με εταίρους, όπως το Open Connectivity Foundation (OCF), προκειμένου να θεσπίσει κοινά πρότυπα στον κλάδο. Το OCF είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης του IoT παγκοσμίως. Ήδη το τσιπ ARTIK της Samsung, το κλιματιστικό, καθώς και το ψυγείο Family Hub έχουν πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ως προς τα κριτήρια δια-λειτουργικότητας που απαιτούνται για το IoT.

Την άνοιξη του 2018, η Samsung θα ενώσει τις IoT εφαρμογές της, όπως το Samsung Connect, το Smart Home, το Smart View  στην εφαρμογή SmartThings, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να συνδέουν και να ελέγχουν οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητες SmartThings απευθείας από το τηλέφωνο, την τηλεόραση ή το αυτοκίνητό τους. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνδέσει το HARMAN Ignite με το SmartThings Cloud, μεταφέροντας την εμπειρία του IoT πέρα ​​από το έξυπνο σπίτι στο αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να διαχειρίζονται το συνδεδεμένο σπίτι τους από το αυτοκίνητο και το αντίστροφο.

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος της Samsung είναι να συνδέσει συσκευές και να τις κάνει έξυπνες. Με το Bixby, η Samsung φέρνει την εξατομικευμένη υπηρεσία πληροφοριών σε περισσότερες συσκευές. Το 2018 επιλεγμένες Smart TV της Samsung και τα νέα ψυγεία Family Hub θα έχουν φωνητικό έλεγχο μέσω του Bixby για να διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες. Με τις συσκευές και τις υπηρεσίες να συνεργάζονται και να εμπλουτίζονται με νοημοσύνη, οι δραστηριότητες στο σπίτι γίνονται ευκολότερες.

Καθώς η αυξημένη συνδεσιμότητα απαιτεί βελτιωμένη ασφάλεια, η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ενσωματώσει την αξιόπιστη τεχνολογία Samsung Knox στις συνδεδεμένες συσκευές της, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων και της έξυπνης ψηφιακής σήμανσης, των νέων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και των έξυπνων οικιακών συσκευών. Η τεχνολογία Knox περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας hardware και ενημερώσεις firmware για να διασφαλιστεί η προστασία των συσκευών.

Χτίζοντας το Διασυνδεδεμένο Μέλλον

Το 2017 η Samsung διέθεσε περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Η εταιρεία επίσης αύξησε τις επενδύσεις μέσω της Samsung NEXT – μια βασική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της μετατροπής της σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία εξοπλισμού και λογισμικού.

Ακόμη, η Samsung δημιούργησε ένα νέο Κέντρο AI (Artificial lntelligence) ως μέρος της νέας ενοποιημένης μονάδας Samsung Research. Το Κέντρο Al, το οποίο περιλαμβάνει 4 εργαστήρια στο Τορόντο, στο Μόντρεαλ, στο Cambridge (UK) και στη Ρωσία εντός του 2018, θα συνδυαστεί με το τρέχον έργο της Samsung στην Κορέα και τη Silicon Valley και τις δραστηριότητες εξαγορών & συγχωνεύσεων (M&A) της εταιρείας προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στις φιλοδοξίες της στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.