Το Παρίσι επιμένει: Δεν θα ανεχτούμε «επαναλαμβανόμενες αναβολές» του Brexit

Το Παρίσι επιμένει: Δεν θα ανεχτούμε «επαναλαμβανόμενες αναβολές» του Brexit
epaselect epa07557534 French President Emmanuel Macron (L) and German Federal Chancellor Angela Merkel during an Informal Summit of Heads of State or Government of the EU countries in Sibiu, Romania, 09 May 2019. EU leaders are expected to discuss the union's strategic agenda for the 2019-2024 period as well as exchanging views on EU challenges and priorities for the years to come. EPA/OLIVIER HOSLET / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λύση πριν τις 31 Οκτωβρίου ζητά η Γαλλία, διαμαρτυρόμενη για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις ευρωεκλογές.

Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές» του Brexit και ζητεί από το Λονδίνο την επίτευξη λύσης πριν από την 31η Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους σύμβουλος της Γαλλικής Προεδρίας.

«Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές, είναι περίπλοκο και συζητήσιμο, αλλά δεν θεωρούμε ότι η διαδικασία θα τελειώσει πριν από τις 23 Μαΐου. Οι ευρωεκλογές μπορεί να είναι πολιτικό σοκ που θα καταλήξει σε διακομματική συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου, Αλλά, εάν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει την 21η Οκτωβρίου, το χρονικό σημείο οπότε συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα κάνουμε κύκλο ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής για το Brexit», προειδοποίησε.

Η Γαλλία άσκησε ισχυρή πίεση τον περασμένο μήνα για να δοθεί στο Λονδίνο βραχεία παράταση της προθεσμίας, αντίθετα με την Γερμανία που ήθελε μεγαλύτερη χρονική παράταση, με το επιχείρημα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξακολουθήσει να τελεί υπό πίεσιν. Τελικά, μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών συμφωνήθηκε εξάμηνη καθυστέρηση.